Mass-Media din România după 30 ani – o cronică tulburătoare a vremurilor noastre!

Scris de MediaSind. Posted in Justitie


Mass Media din România după 30 de ani
, o istorie a presei scrisă de cronicari ai vremurilor noastre, coordonată de Marian Petcu, cunoscutul profesor universitar dr. de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării – FJSC din cadrul Universității București, a apărut la Editura Tritonic din București.
“Omagiem cei 30 de ani de jurnalism postcomunist prin acest volum, în care am reunit 28 de studii și cercetări. În acest mod acoperim o bună parte a „mediamorfozelor” din țara noastră. Este vorba despre evoluții ale mass media din Timișoara, Alba Iulia, Constanța, Harghita, Covasna, Argeș și Bihor, relevante pentru ceea ce s-a întâmplat în mai toate județele. Apoi, cercetări punctuale relative la presa militară, religioasă, cinematografică, culturală, automobilistică.

Două schițe monografice privesc o importantă formă asociativă – MediaSind și Societatea Română de Radiodifuziune. Presa alternativă, cea a comunității aromâne, presa privită ca obiect științific / statistic, consumul de media, poziționarea presei față de relațiile publice, trivializarea jurnalismului și alte abordări le completează pe cele de mai sus și oferă o imagine coerentă a transfigurărilor, evoluțiilor, chiar a revoluțiilor înregistrate în media autohtone. Toate vor rămâne în istoria jurnalismului ca repere bibliografice. Firește că cei 30 de ani meritau mai multă atenție, conferințe, volume, momente de reflecție. Însă în paradigmă culturală în care ne aflăm, reverența pare să fi dispărut. Totuși, decomunizarea României datorează mult jurnalismului. Mai mult decât suntem dispuși să recunoaștem.” –  susține coordonatorul lucrării, prof.univ.dr. Marian Petcu.

 

Amănunte picante despre cum a fost negociat și semnat primul contract colectiv din istoria mass-media, despre bătălia pentru primele drepturi ale jurnaliștilor, clauza de conștiință și despre apariția și supraviețuirea celei mai mari organizații ale jurnaliștilor – MediaSind, puteți găsi în această importantă carte..

 

Mass-Media din România după 30 ani poate fi comandată online la Editura Tritonic, accesând acest link http://tritonic.ro/isbn-Mass_media_din_Romania_dupa_30_de_ani-978-606-749-490-7.htm?fbclid=IwAR3q28LakHQVBs91-CMe_qUAzBNEtvlMVvWqbW-8qfLsp4cwx7Bh3InOZ9Y

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021