Chinezii, avertizaţi că vor fi împuşcaţi dacă se vor apropia de frontiera Coreei de Nord

Scris de DN. Posted in Justitie


Autorităţile chineze au informat oamenii să stea departe de frontiera Coreei de Nord, care a interzis chinezilor să intre în ţară din cauza riscului de coronavirus. Regimul de la Phenian a avertizat că aceştia ar putea fi împuşcaţi de nord-coreeni, scrie Reuters.
Coreea de Nord şi China, două state aliate, împart o graniţă de aproximativ 1.400 de kilometri, care devine uşor de traversat iarna, atunci când râurile care separă cele două ţări îngheaţă.
Rezidenţii localităţilor Jian şi Baishan din China au primit un avertisment tipărit săptămâna aceasta. Aceştia nu au voie să se apropie de graniţă, să pescuiască sau să arunce gunoaie în râurile de la frontieră, potrivit Mediafax..

„Ni s-a spus că putem fi ucişi dacă ne apropiem prea mult de zona de frontieră”, a spus pentru Reuters un proprietar de restaurant din Jian, localitate separată de Coreea de Nord de râul Yalu.


„Organele de securitate publică vor monitoriza frontiera 24 de ore pe zi, iar oricine va fi găsit apropiindu-se de graniţă riscă detenţie administrativă" se arată în mesajul transmis de poliţia chineză.

https://www.descopera.ro/dnews/18934390-chinezii-avertizati-ca-vor-fi-impuscati-daca-se-vor-apropia-de-frontiera-coreei-de-nord

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2023