UK Bookmakers

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, condamnat la patru ani și opt luni de închisoare, pentru trafic de influență și spălare de bani

Scris de LB. Posted in Justitie


Instanța Supremă l-a condamnat, în urmă cu puțin timp, la patru ani și opt luni de închisoare pe deputatul Cristian Rizea pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor. Decizia nu este definitivă.
Totodată, cei trei judecători care au luat această primă decizie au stabilit ca la rămânerea definitivă a soluției să fie, totodată, confiscată și suma de de 300.000 de euro, banii plătiți de cumpărătorul de influență, demnitarului.
Alături de Rizea a fost condamnat, la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru cumpărarea de influență și spălare de bani, Lucian Colțea.
Cristian Rizea este acuzat că a primit 300.000 de euro de la cetățeanul american Lucian Colțea, după ce i- a promis că va interveni la RAPPS și primăria Chiajna pentru soluționarea unor retrocedări.Cristian Rizea este acuzat de DNA că a pretins în mod direct de la omul de afaceri Lucian Colțea suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive. Banii au fost ceruți în schimbul promisiunii lui Rizea, îndeplinită ulterior, că va interveni la nivelul a două autorități, Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) și Primăria comunei Chiajna, astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorități.

    „Potrivit înțelegerii anterioare, în cursul lunii decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a primit de la inculpatul Colțea Lucian suma totală de 300.000 euro, pentru ca în schimb să intervină la nivelul celor două autorități, astfel încât o persoană din familia lui Colțea Lucian să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidențială din municipiul București, respectiv ca omul de afaceri să obțină dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu primăria comunei Chiajna”, susțin procurorii.

Pentru a se ascunde adevărata proveniență a sumei de 300.000 de euro primită de Rizea, au fost întocmite patru contracte de împrumut cu caracter fictiv.

Rizea mai este acuzat că în decembrie 2015, după declanșarea anchetei penale, i-a abordat pe doi dintre martori și le-a cerut să nu spună adevărul organelor de urmărire penală.

El le-a promis celor doi că, dacă va deveni primar al sectorului 5, le va oferi gratis un spațiu comercial în zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici.

În martie 2016, DNA a decis ca Rizea să depună o cauțiune în valoare de 1,5 milioane lei.

Adrian Porumboiu are de recuperat suma de 2.592,50 lei de la țeparul Cristian Rizea
Decizia de azi a Instanței Supreme  poate fi atacată cu apel atât de cei condamnați în primă instanță, cât și de către procurorii DNA.

https://www.libertatea.ro/ultima-ora/deputatul-cristian-rizea-condamnat-la-patru-ani-si-opt-luni-de-inchisoare-pentru-trafic-de-influenta-si-spalare-de-bani-2068464

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020