UK Bookmakers

În loc de babysitter, o româncă a ajuns prostituată în Germania. Traficul de persoane naște, de cele mai multe ori, povești dramatice

Scris de LB. Posted in Justitie


În loc de babysitter, o româncă a ajuns prostituată în Germania. Este povestea unei tinere, relatată la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, la un seminar organizat cu prilejul Zilei Europene de Luptă împotriva Traficului de Persoane, scrie ziarulunirea.ro

Inviatată la eveiment, de Cosmina Mariș, inspector de specialitate la Centrul Regional Alba Iulia al Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane (ANITP), a relatat povești dramatice și a menționat scopul pentru care sunt racolate persoanele de către traficanți:
    tinerele – pentru exploatare sexuală;
    bărbații – pentru exploatare prin muncă;,
    persoanele cu handicap – pentru exploatare prin cerșetorie;
    băieții – pentru pornografie infantilă.“Diferența între o prostituată și o tânără exploatată sexual este că prima practică această meserie de bunăvoie, iar banii îi poate folosi cum vrea, în timp ce o victimă a traficului de persoane este constrânsă să se prostitueze, iar majoritatea banilor încasați îi confiscă traficantul. Tinerele primesc bani doar pentru a trăi de pe o zi pe alta, iar dacă cer suplimentar bani pentru nevoi personale, traficanții le spun că nu sunt bani”, a spus Cosmina Mariș.

De exemplu, a mai spus ea, un traficant a refuzat să-i dea bani unei tinere, pentru o prăjitură, afirmând că „nu sunt bani”, deși ea încasase în acea zi nu mai puțin de 800 de euro. O tânără a relatat îngrozită că a fost bătută crunt cu un… ciocan.

O altă tânără participantă la seminar, care îngrijea copii în țara noastră, a povestit drama prin care a trecut. A vrut să-și asigure un viitor mai bun, muncind pe bani mai mulți ca babysitter în Germania, dar când a ajuns acolo a fost forțată, prin diverse mijloace de constrângere, să se prostitueze.

Pentru adoptarea unei conduite preventive de către studente și studenți, Cosmina Mariș a spus care sunt tehnicile și metodele folosite de traficanți pentru a racola persoane.

Viitoarele victime sunt ademenite prin anunțurile unor firme de recrutare a forței de muncă în străinătate, care le promit „marea cu sarea”, de la salarii frumoase, la transport gratuit, cazare etc.

Comportamentul recrutorilor este unul elegant și respectuos, iar tinerele „sunt vrăjite” de vorbele dulci ale traficanților, pentru că cine nu ar vrea să-și vadă cu ochii deschiși împlinite deja o parte dintre dorințele pe care le-a avut poate de mic și la care nici nu ar fi visat că se vor materializa vreodată?

Pe drum, traficanții le mai cumpără una, alta, astfel că în cazul în care victimele ajung ulterior la poliție, ei să poată declara că le-au dat bani și mâncare.

Căzute în această capcană, româncele ajung la destinație, unde li se iau actele și banii și li se explică pentru ce au fost aduse, de fapt: ca să se prostitueze.

Cele care refuză, sunt închise în beciuri sau camere întunecoase, sunt amenințate și bătute, înfometate și însetate și sunt forțate să-și anunțe părinții că le o duc bine, ca-n textul anunțului, iar dacă părinții le roagă să le trimită bani în țară, fetele sunt obligate sub amenințare să le spună că vor aduce banii abia la întoarcerea în România.

Așadar… fără acte, amenințate și mereu cu teama bătăii în suflet, uneori drogate cu forța și vândute de la un traficant la altul, e foarte greu să mai scape din această situație și rămân traumatizate pe viață.

De aceea, ANITP monitorizează acest fenomen infracţional și organizează numeroase campanii şi activităţi de prevenire. 756 de români au fost victime ale traficului de persoane, în 2016, majoritatea fiind femei.

https://www.libertatea.ro/stiri/in-loc-de-babysitter-a-ajuns-prostituata-in-germania-2047197

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020