UK Bookmakers

Anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile acoperite de zăpadă. Ce sancţiuni riscă şoferii care nu le folosesc

Scris de LB. Posted in Justitie


Anvelopele de iarnă sunt obligatorii, odată cu căderea zăpezii, iar magazinele auto au început deja să le scoată la vânzare. Legislaţia spune clar că, autovehiculele nu por circula fără ele pe drumurile acoperite de zăpadă.
Preţul unei anvelope de iarnă, nouă, porneşte de la aproximativ 150 de lei şi poate depăşi, în cazul celor produse de marile companii, 600 de lei. Astfel, un şofer care are nevoie de toate cele 4 anvelope de iarnă va plăti între 600 şi 2.400 de lei pentru acestea, în funcţie de dimensiunile cauciucului şi producătorul acestuia. Pentru cele mai frecvente dimensiuni ale cauciucurilor, prețul mediu este de 1.200-1.400 lei.


Potrivit articolului 100, alineatul 6 din Codul Rutier,  „conducerea unui autovehicul care are montate anvelope cu alte dimensiuni sau caracteristici decât cele prevăzute în certificatul de înmatriculare sau înregistrare ori care sunt uzate peste limita admisă se încadreaza în clasa IV de sancţiuni, adică între 9 şi 20 de puncte-amendă”. Un punct-amendă reprezintă, valoric, 10% din salariul minim brut pe economie, care, în prezent este 1.450 de lei.

De anul viitor, însă, amenzile de circulaţie cresc cu 31%, dacă salariul minim brut pe economie va ajunge la 1.900 de lei, aşa cum a propus ministrul Muncii.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020