UK Bookmakers

Tipic românesc: infractorii pleacă cu tot cu seif. Pe la noi, hoții nu știu să deschidă casele cu bani în câteva secunde

Scris de Marian Păvălaşc. Posted in Justitie


În Timișoara a avut loc un jaf, în noaptea de miercuri spre joi, în care hoții au fugit cu tot cu seiful în care se aflau 600.000 de lei. Infractorii români nu se chinuie, ca în filme, să deschidă case cu bani sau bijuterii, ci pleacă cu tot cu „lada de fier”.
Hoțul român nu are nimic din dibăcia celui din filmele de la Hollywood care sparge seifuri în câteva zeci de secunde. Infractorii autohtoni preferă să ia casa de valori cu totul, care uneori cântărește și o jumătate de tonă, și apoi să forțeze în liniște deschiderea ei.
Această realitate a fost probată din nou, chiar în noaptea de miercuri spre joi, când a fost spart sediul Fan Courier din Timișoara din care hoții au sustras un seif.

În acesta, conform reprezentanților companiei de curierat, se aflau 600.000 de lei, adică aproape 140.000 de euro. Furtul a fost reclamat la Poliție de un paznic al societății care a observat o fereastră spartă, pe unde au intrat hoţii în firmă, şi a sunat la 112. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, Ionuţ Bocancea, a declarat că hoții nu au fost încă descoperiți.

”În cursul nopţii, poliţiştii au fost sesizati cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în interiorul unei societăţi comeciale de unde ar fi sustras seiful ce conţinea suma de 600.000 de lei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvâraşirii infracţiunii de furt calificat, poliţiştii efectuând cercetări pentru identificarea autorilor”, a precizat Bocancea.
O măsură de precauție: betonarea seifului

După ce fură seiful, hoții români îl duc într-un loc ferit de privirile indiscrete ale curioșilor sau ale anchetatorilor.

“Casa de valori este spartă cu ranga, cu aparatul de sudură, bormașina sau chiar cu explozibili artizanali. Depinde de modelul seifului și de numărul de încuietori. Eu sincer, nu am întâlnit niciun caz în care hoțul a spart seiful la locul furtului și a plecat cu banii sau obiectele de valoare”, ne spune un anchetator. Acesta mai adaugă că proprietarii de case de valori au început să cimenteze seifurile sau să le zidească pentru a face munca hoților și mai grea.
Alte cazuri la indigo

Februarie 2017. Patru persoane au sustras un seif în care se aflau 39.944,26 de lei. Casa de valori aparținea unei firme din orășelul Pantelimon de lângă București.
Decembrie 2016. În Timișoara, hoţii au intrat pe o fereastră a unui magazin de haine second-hand, aflat chiar lângă cel cu bijuterii. Apoi, ei au făcut o gaură în zidul dintre cele două magazine şi au furat seiful de 500 de kilograme. Seiful a fost cărat peste pervazul ferestrei, în curtea din spatele imobilului, iar de acolo ar fi fost urcat într-o maşină.
Octombrie 2016. Seiful din incinta primăriei ieşene Popricani, cu o greutate de aproximativ o sută de kilograme, în care se aflau 15.392 de lei a fost furat. Banii erau indemnizaţii pentru persoanele cu handicap.
Martie 2016. Un seif cu 110.000 de euro, furat din casa unui om de afaceri din Bistrița. Casa de bani era ascunsă într-un dulap din dormitor. Hoțul care i-a spart casa a furat și un troller, în care a ascuns seiful cu 110.000 de euro, apoi a ieșit liniștit.

http://www.libertatea.ro/stiri/1799223-1799223

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2018