Ziar catolic se scuză pentru un articol despre homosexuali

Scris de semneletimpului.ro. Posted in Justitie

Un articol apărut vineri (28 oct.) în cel mai vechi ziar romano-catolic din Statele Unite, The Pilot, a fost retras de pe site-ul publicaţiei. Redacţia a motivat că nu a sesizat în timp util "eroarea teologică" a materialului care sugera că diavolul generează atracţia dintre homosexuali, notează Associated Press.

Autorul articolului susţine că dovezile ştiinţifice despre formarea atracţiei între persoanele de acelaşi sex creează o bază credibilă pentru o explicaţie spirituală care îl învinuieşte pe diavol. „Atunci când unele cauze naturale perturbă dezvoltarea biologică normală a omului, ducând la o atracţie neintenţionată faţă de o persoană de acelaşi sex, responsabil la nivel teologic este şi nu poate fi altul decât diavolul, nu Dumnezeu", se precizează în articol.

Conducerea redacţiei a retras articolul din ediţia online, explicând că nimeni nu a băgat de seamă „eroarea teologică", înainte de publicare. În locul materialului, au afişat scuzele din partea autorului, care a mărturisit că articolul nu reprezintă poziţia oficială a Conferinţei Americane a Episcopilor Catolici şi că publicarea lui nu fusese autorizată.

Autorul, Daniel Avila, este consilier pe politici de familie şi căsătorie în cadrul Conferinţei Americane a Episcopilor Catolici şi un fervent susţinător al legii americane Defense of Marriage Act (DOMA). „Căsătoria (în sensul clasic) este fundamentul societăţii şi un bun public", susţine Avila, conform Christian Telegraph.

Actul defineşte căsătoria ca o „uniune încheiată consensual între un bărbat şi o femeie" şi se aplică la nivel federal. Intrată în vigoare în 1996, DOMA este unul din piloanele legislative cele mai importante pentru instituţia familiei tradiţionale americane. Actul limitează efectele eventualelor legi statale, care ar permite căsătoria între homosexuali, doar la teritoriul statului respectiv, fără aplicabilitate în alte state sau în legislaţia federală.

În prezent, abrogarea legii este luată în discuţie chiar de preşedintele Obama. În acest context, Avila a trimis un mesaj de încurajare către toţi catolicii să insiste pentru păstrarea acestei legi, pe care o consideră de o importanţă vitală.

„Abrogarea legii va duce la eroziunea libertăţii religioase şi de conştiinţă pentru persoanele şi instituţiile care cred în definiţia tradiţională a căsătoriei", susţine Robert P. George, profesor de drept la Harvard, citat de Christian Telegraph. Profesorul e de părere că redefinirea căsătoriei nu se va opri la incluziunea cuplurilor de homosexuali, ci se va cere recunoaştere guvernamentală şi instituţională şi pentru o varietate de alte aranjamente sexuale, precum poligamia.

http://www.semneletimpului.ro/stiri/Ziar-catolic-se-scuza-pentru-un-articol-despre-homosexuali-4530.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2022