Lansarea colectiei de articole de lege referitoare la libertatea de exprimare

Scris de Cristina Lupu. Posted in Justitie


Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) lansează Colecția de articole de lege referitoare la libertatea de exprimare și Studiile de caz despre jurisprudența instanțelor românești pe această temă, realizate în cadrul proiectului Cazuistica libertății de exprimare în jurisprudența românească.

Întâlnirea va avea loc marți, 26 noiembrie, între orele 10.30 și 13.30 la sediul CJI (Bulevardul Regina Elisabeta nr. 32, et. 1, București). Din partea CJI vor participa Ioana Avădani - director executiv și Diana Hatneanu – realizatoarea colecției.

Am pornit la realizarea acestor colecţii plecând de la raportul MCV din ianuarie 2013, care identifică presiuni ale mass-media asupra justiţiei şi solicită României să își analizeze cadrul legislativ pentru a asigura justul echilibru între libertatea de expresie şi capacitatea Justiţiei de a-şi îndeplini misiunea.

Vă așteptăm să evaluăm împreună cadrul legislativ care poate influența libertatea de exprimare, care sunt cele mai folosite articole de lege împotriva jurnaliştilor şi cât de eficiente sunt ele pentru protejarea demnităţii umane şi garantarea libertăţii de expresie. De asemenea, vom vedea care sunt principalele provocări profesionale ale jurnaliştilor şi riscurile la care se expun în exercitarea meseriei lor.

Așteptăm confirmarea participării dumneavoastră până luni, 25 noiembrie, ora 14.00, la e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. .

Întâlnirea face parte din proiectul Cazuistica libertății de exprimare în jurisprudența românească. Prin acest proiect, CJI urmărește să contribuie la realizarea justului echilibru între libertatea presei și responsabilitatea mass-media și între capacitatea presei de a monitoriza democrația în limitele acceptabile ale libertății de exprimare și posibilitatea celor lezați de a se apăra în justiție.
 
Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la 021. 311.13.75, 0726.108.245 sau e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. , persoană de contact Cristina Lupu, Manager de comunicare și proiecte al CJI.
 
Această publicaţie este parte a proiectului “Cazuistica libertății de expresie în jurisprudența românească”, realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

 

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2023