Și dacă creștinii sunt responsabili de persecuțiile din țările islamice

Scris de semneletimpului.ro. Posted in Justitie


În diferite părți ale lumii islamice, teroarea continuă să domine peste minoritățile religioase. Acest fapt a determinat Parlamentul European să aprobe recent o rezoluție prin care condamnă persecuțiile împotriva creștinilor din Siria, Pakistan și Iran.

Liderii Parlamentului European au îndemnat autoritățile acestor țări să revizuiască legile privind blasfemia, declarând că acestea pot fi folosite abuziv împotriva persoanelor de orice credință. Ei au insistat ca toții liderii și oamenii importanți ai societății să înceapă să colaboreze pentru a înceta vărsarea de sânge.

Faptul că deputații europeni au solicitat acest lucru este o veste bună pentru creștinii persecutați în țările cu majoritate musulmană, a menționat Nasir Saeed, coordonatorul CLAAS UK, o organizație care oferă ajutor legal creștinilor persecutați din Pakistan. Totuși, limitarea inițiativelor occidentale la condamnarea persecutării minorităților nu este suficientă, consideră Saaed, într-un articol publicat pe Christian Today.

„Puteți fi sigur că ori de câte ori creștinii sunt persecutați, o ideologie radicală într-o anumită formă prinde rădăcină și aceasta ar trebui să fie o preocupare pentru toată lumea, chiar și pentru non-creștini", a afirmat coordonatorul CLAAS UK, în legătură cu indiferența creștinilor occidentali față de persecutarea coreligionarilor lor în țările islamice.

Saeed sugerează că în primul rând Pakistanul ar trebui să protejeze minoritățile și să le acorde drepturi egale în practică, nu doar în discursuri. Însă, acest fapt nu se poate realiza doar prin condamnări în acte oficiale, ci prin adoptarea unei atitudini mult mai tranșante din partea guvernelor occidentale. În acest sens, Saeed oferă ca exemplu poziția recentă a ex-ministrului apărării din guvernul britanic, Liam Fox, care a evidențiat faptul că țări precum Pakistan „primesc milioane de lire sterline de la contribuabilul britanic în fiecare an, în timp ce comunitățile creștine minoritare din aceste țări sunt agresate". Politicianul englez sugerează necesitatea unei reevaluări a acestui ajutor ca o modalitate de a determina guvernul pakistanez să intervină mai decis împotriva persecuțiilor existente.

Pe de altă parte, nu doar guvernele sunt responsabile de ceea ce se întâmplă în anumite țări islamice. Chiar dacă recentul atac asupra bisericii din Peshawar a fost condamnat de către liderii mondiali, prea mulți creștini păstrează tăcerea. „Ei trebuie să rupă această tăcere fără a se gândi la consecințe, la reputația lor... Ei trebuie să își folosească vocile și să stea împreună cu frații și surorile lor, care sunt persecutați", a solicitat Saaed.

În timp ce creștinismul occidental pare a fi caracterizat de indiferență, apărători ai drepturilor creștinilor din țările islamice își radicalizează discursul apelând la comparații cu perioada nazistă. O asemenea abordare îi aparține congresmanului Frank Wolf, care l-a citat pe pastorul luteran anti-nazist Dietrich Bonhoeffer: „Tăcerea în fața răului este ea însăși un rău. A nu vorbi este a vorbi. A nu acționa este a acționa", subliniind astfel, într-un mod ironic, faptul că valorile au fost inversate. De asemenea, editorialistul Alan Johnson într-un articol publicat de The Telegraph sugera că a sosit momentul ca mare parte dintre creștini să asculte sfatul evreului Elie Wiesel, supraviețuitor al lagărului de la Auschwitz, acesta spunând că tăcerea îi încurajează pe persecutori, niciodată pe cel chinuit.
 
Un exemplu în privința unei atitudini lipsite de fermitate l-a oferit președintele american. În discursul său de pe 15 august în legătură cu situația din Egipt, Barack Obama a menționat doar într-o propoziție „condamnarea" atacurilor asupra bisericilor creștine, a precizat Christian Post. În discursul său de la sfârșitul lunii septembrie din cadrul ONU, președintele american nu a mai pomenit nimic despre creștinii copți, făcând doar referiri generale cu privire la necesitatea unor progrese democratice în Egipt.

http://www.semneletimpului.ro/stiri/%C8%98i-daca-crestinii-sunt-responsabili-de-persecutiile-din-tarile-islamice-12353.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2022