Şeful revoluţionarilor PSD, CONDAMNAT definitiv la 7 ani de închisoare. Cu EXECUTARE

Scris de Ovidiu Albu. Posted in Justitie


Dorin Lazăr Maior, secretar executiv al PSD pe problemele revoluţionarilor, a fost astăzi condamnat definitiv de Curtea de Apel Mureş la 7 ani de închisoare cu executare pentru şantaj.

Propunerea a aparţinut liderilor PSD Victor Ponta şi Ion Iliescu, informa atunci secretarul Consiliului Naţional al PSD, Codrin Ştefănescu.

"Aceasta este o numire binevenită, care va întări structurile organizatorice ale PSD şi întăreşte protocolul pe care PSD l-a semnat anul trecut cu Blocul Naţional al Revoluţionarilor. În acelaşi timp, este un mesaj pozitiv şi pentru alte federaţii şi ONG-uri cu care PSD, de asemenea, are protocoale de colaborare şi susţinere, inclusiv cu cele din zona protecţiei mediului", sublinia Codrin Ştefănescu.

Pe 4 martie 2013, în urma unei decizii a Judecătoriei Târgu Mureş, Maior a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare pentru şantaj, în dosarul "Romexterra", în acelaşi dosar fiind condamnat şi omul de afaceri Ovidiu Tition, la 5 ani de închisoare. Decizia a fost atacată de Lazăr Maior, însă Curtea de Apel Mureş a confirmat astăzi sentinţa.

Anul trecut, Dorin Lazăr Maior a coordonat şi a participat la toate mitingurile USL împotriva guvernului Boc, a deciziilor Curţii Constituţionale a României a procurorilor DNA şi a activităţii ANI. DNA şi DNA erau catalogate de Dorin Lazăr Maior drept "instituţii staliniste care îi terorizează pe politicieni şi oameni de afaceri." El este unul dintre "partenerii" de proteste al colonelului rezervist Mircea Dogaru.

Trei şantaje, doi complici

Lazăr-Dorin Maior a fost trimis în judecată la 24 ianuarie 2007, de către procurorii DNA Braşov, pentru trei infracţiuni de şantaj. Fostul deputat PRM era preşedinte al Consiliului Naţional al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Revoluţionare din Decembrie 1989 (UNORD 89) şi al Asociaţiei Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşilor Eroilor din Decembrie 1989. Alături de el a mai fost acuzat şi omul de afaceri Ovidiu Tition şi asistenta sa de cabinet, Florina Aprofirei.

Dosar tergiversat cinci ani

Potrivit rechizitoriului, în perioada noiembrie – decembrie 2006, Lazăr Dorin Maior şi Ovidiu Tition, ajutaţi de Florina Aprofirei au exercitat acte de constrângere constând în violenţe sau ameninţări cu darea în vileag a unor fapte comise în legătură cu acordarea nelegală a unor credite de către Romexterra Bank–Sucursala Braşov, asupra părţilor vătămate în scopul dobândirii, în mod injust, a sumei de 2.000.000 de lei.

Cei trei au fost reţinuţi în data de 28 decembrie 2006, iar Judecătoria Braşov a dispus luarea măsurii arestării preventive a celor doi pe o durată de 29 de zile, începând cu 28 decembrie. El a stat în arest preventiv aproape patru luni. Dosarul a fost trimis spre judecare la Judecătoria Braşov. Judecarea dosarului a fost tergiversată, procesul ajungând apoi la Judecătoria Târgu-Mureş.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/seful-revolutionarilor-psd-condamnat-definitiv-la-7-ani-de-inchisoare-1066940.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2022