Poveste cu Ioan Rus, Laura Andresan si „Vulpea”, generalul de la 0215

Scris de adrianhalpert.com. Posted in Justitie


In urma cu cateva zile am promovat pe pagina mea de Facebook un articol publicat la rubrica Prima Pagina pe Reporter Virtual, site-ul de media si politica media la care sunt actionar. Textul suna in felul urmator:

    „Un nou nume pentru conducerea SRI: „Ucu” pe numele „conspirativ„ cu care il alinta starleta porno Laura Andresan atunci cand pesedistul sef al „Grupului de la Cluj” o penetra informativ.

Pe vremea aia Laura avea 19 ani, iar tomnaticul Ioan Rus era ministru PSD de Interne in alt cabinet. Cine isi mai aminteste?”

Un prieten virtual, ziaristul clujean Tiberiu Farcas, a postat urmatorul raspuns in care ma dojenea colegial:

    „Va credeam un jurnalist credibil domnule Halpert. Stiti, in meseria asta inainte sa arunci ceva pe piata tre sa aduci DOVEZI, ca sa fii credibil. Pana acum NU au aparut asa ceva despre povestea Rus-Andresan. Daca aveti publicati-le!”.

Asa ca l-am ascultat si, pentru ca dl Farcas nu avea de unde sa stie unele amanunte, i-am raspuns tot pe Facebook. Iata si raspunsul meu:

    „No, draga domnule Farcas Tiberiu, nu ne cunoastem personal, dar nu va grabiti cu concluziile. O sa va spun, pe scurt, o intamplare de prin 2001 sau 2002, nu mai stiu exact anul. Eram Redactor-sef la Libertatea, iar reporterii au venit cu povestea Laurei Andresan despre Ioan Rus. Avea amanunte atat de credibile despre toate intalnirile, incat era greu de crezut ca erau fabulatiile unei tinere nebune… A fost intrebat si dl IR, care nu a negat, ci a balmajit ceva greu inteligibil. Am primit materialul vineri dupa-amiaza si am dat un teaser pe prima pagina a ziarului de sambata, anuntand publicarea in editia de duminica. Sambata dimineata, la ora 11.00, primesc un telefon de la un amic, persoana importanta, nu zic cine  Imi spunea ca Gen. Ardelean, “Vulpea”, seful de la 0215 (nu stiu daca se schimbase pe vremea aia in 0969, in orice caz inca nu se schimbase in DGIPI) ar vrea sa ma vada la o cafea. Cand?, am intrebat eu. Pai azi, acum, imediat, imi raspunde amicul meu… Asa ca in sambata aia mi-am baut cafeaua, pe la ora 13.00, impreuna cu “vulpea” in biroul ei din buricul Bucurestilor. Generalul era teribil de interesat de amanuntele povestii lui LA si m-a intrebat, aluziv, daca chiar trebuie publicata (n-o sa redau niciodata amanuntele convorbirii). I-am povestit amabil despre ce este vorba – oricum nu putea schimba nimic  - si l-am rugat sa-l convinga pe dl IR sa facem un interviu. Mi-a spus ca o sa se gandeasca si o sa vada ce o sa-l sfatuiasca pe IR. N-a negat niciun moment aventura sefului sau si, din discutii, mi-era clar ca stia foarte bine… amanuntele. M-a rugat sa nu dau un anumit numar al unei masini MAI, fara inscriptii specifice. Nu l-am dat, l-am inteles. In rest, materialul a aparut si restul este istorie. Interesanta poveste, nu?!”.

http://adrianhalpert.com/2013/11/07/poveste-cu-ioan-rus-laura-andresan-si-generalul-vulpea-de-la-0215/

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2022