O nouă reuşită de excepţie a elevilor români - cinci premii la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

Scris de Oana Despa. Posted in Educatie


Ministerul Educaţiei Naţionale anunţă că lotul României a obţinut două medalii de argint, două medalii de bronz şi o menţiune la a XI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică, care s-a desfăşurat în Thailanda.
"Medaliile de argint au fost adjudecate de Radu Andrei (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Nicolae Balcescu” din Brăila) şi Robert-Gabriel Păşcălău (Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa). Andrei-Horaţiu Eftime (clasa a XI-a/Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Paul-Florin Rebenciuc (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava) au fost medaliaţi cu bronz, în timp ce George-Pantelimon Prodan (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa) a fost distins cu menţiune", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de către ministerul Educaţiei, scrie Mediafax.


Potrivit sursei citate, echipa României, din care a făcut parte şi prof. Victor Păunescu (Colegiul Naţional „Octav Onicescu” din Bucureşti), prezent ca observator ştiinţific, a fost coordonată de conf. univ. dr. Cristian Pîrghie (Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava) şi prof. dr. Petru Crăciun (inspector de specialitate în cadrul ISJ Suceava).

Competiţia a reunit 219 participanţi din 46 de ţări şi a avut loc în Thailanda, în perioada 12-20 noiembrie.

http://www.descopera.ro/dnews/16828839-o-noua-reusita-de-exceptie-a-elevilor-romani-cinci-premii-la-olimpiada-internationala-de-astronomie-si-astrofizica

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024