Ministrul Educaţiei, despre rezultatele la simularea bacalaureatului: sunt îngrijorătoare

Scris de DG. Posted in Educatie


Rezultatele obţinute de elevii de clasa a XII-a la simularea examenului de bacalaureat îl îngrijorează pe ministrul Educaţiei.
Sorin Cîmpeanu spune că, deşi procentul celor care au obţinut note de trecere este mai mare decât anul trecut, situaţia este îngrijorătoare şi reprezintă o problemă naţională.
Statisticile de la minister arată că doar 39% dintre elevi au luat peste 6, notă necesară pentru a obţine diploma de bacalaureat.


„Deşi ca şi medie ponderată avem o creştere de 8% faţă de simularea de anul trecut, apreciez aceste rezultate ca fiind îngrijorătoare, mai bune ca anul trecut, dar îngrijorătoare. În anii trecuţi avem aproape 500.000 de absolvenţi de liceu fără bacalaureat. Este mai mult decât o problemă a sistemului de educaţie, e o problemă naţională”, a declarat ministrul Educaţiei.

Peste 60 la sută dintre elevii de clasa a XII-a care au susţinut simularea bacalaureatului au luat note de trecere la proba de Limba română, precum şi la proba la alegere a profilului, dar numai 52,49 la sută au promovat proba obligatorie a profilului - Matematică sau Istorie.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Educatie/Ministrul+Educatiei+despre+rezultatele+la+simularea+bacalaureatu

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021