Mişună şobolanii şi gândacii în cămine

Scris de Mihaela Barbu. Posted in Educatie


 După ce săptămâna trecută le-a ajuns cuţitul la os din cauza frigului din sălile de curs, ieri, studenţi din mai multe centre universitare au protestat la Bucureşti, nemulţumiţi de condiţiile de studiu şi trai în care trebuie să-şi desfăşoare activitatea.
Tinerii s-au adunat ieri după-amiază în faţa rectoratului Universităţii de Drept din Capitală şi au pus la cale o listă întreagă de revendicări. “Vrem să nu mai avem în cămine gândaci, şoareci sau şobolani, băile să fie igienizate şi reparate, să dispară mucegaiul şi să nu mai fie întreruptă apa caldă fără un anunţ prealabil. Băile fiecărei facultăţi să aibă hârtie igienică şi săpun lichid şi să ni se asigure norme minime de igienă”, a declarat George Velcea, preşedintele Societăţii Studenţilor Universităţii din Bucureşti (SSUB).

Probleme sunt şi în alte centre universitare de prestigiu, precum Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila sau Universitatea Al. I. Cuza din Iaşi. Studenţii spun că e inadmisibil ca o instituţie precum Universitatea din Bucureşti, care are un buget de 73 de milioane de euro, să funcţioneze cu o infrastructură de acum 30 de ani.

Tinerii sunt gata să-i dea în judecată pe cei responsabili de condiţiile în care învaţă şi chiar au contactat un avocat care îi va ajuta în acest sens. Problemele grave administrative din instituţiile de învăţământ superior pot atrage pentru vinovaţi pedepse aspre pentru abuz şi neglijenţă în serviciu.
Protestează şi angajaţii din învăţământ

Dezastrul din învăţământ face “victime” la toate nivelurile. Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret“ a anunţat că membrii organizaţiei vor protesta azi în faţa Ministerului Educaţiei, pentru a trage un semnal de alarmă referitor la situaţia în care se află personalul nedidactic din şcoli. “Lumea uită că pe lângă cadrele didactice mai există şi personal nedidactic. Fără ajutorul acestora din urmă, activitatea nu s-ar putea desfăşura, iar această categorie de personal trăieşte la limita sărăciei“, susţine Marius Nistor, pre- şedintele sindicatului.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/misuna-sobolanii-gandacii-camine-518489.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021