TOTUL DESPRE ÎNSCRIEREA LA LICEU: tu ce limbă vrei să înveţi?

Scris de Mihaela Barbu. Posted in Educatie


“O limbă străină e de viitor!” - mulţi părinţi îşi îndeamnă astfel copiii, de mici, din dorinţa de a-i stimula să înveţe să se descurce şi altfel decât în limba română. Pe această direcţie, absolvenţii claselor a VIII-a îşi pot clădi încă de la intrarea în liceu un început frumos şi sigur de carieră, optând pentru o instituţie care are şi specializări bilingve.
Copiii care se pregătesc să încheie anul acesta clasele gimnaziale trebuie să ştie că dacă îşi doresc să se orienteze către un liceu bilingv, în afară de Evaluarea Naţională vor trebui, în cele mai multe cazuri, să susţină separat un examen de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă, care constă într-o probă scrisă şi alta orală. Data susţinerii testului va fi anunţată luna viitoare.

Avantajul elevilor care încheie liceul la clase bilingve costă în certificarea pe care o primesc la absolvire, diplomă care le poate fi de ajutor la angajare ori pentru continuarea studiilor.

Se fac câte nouă ore săptămânal

Liceul Teoretic Eugen Lovinescu este singurul din Capitală unde se învaţă intensiv limba portugheză. “Mulţi elevi care vin la noi sunt încântaţi că pot învăţa o limbă mai rară, iar la admitere nu dau nici o probă specială. La fiecare clasă se studiază pe grupe de câte 15 copii, astfel încât profesorii să se poată asigura că informaţiile sunt fixate cât mai bine încă din şcoală. Din clasa a IX-a şi până la a XII-a se fac câte nouă ore de portugheză pe săptămână, în program fiind incluse şi studiul geografiei, istoriei, culturii şi literaturii Portugaliei. Absolvenţii noştri continuă studiile la facultăţi de limbi străine. Mulţi au ajuns să lucreze în străinătate sau prin diverse ambasade”, ne-a declarat Daniela Beuran, directoarea Liceului Eugen Lovinescu.

Cei care termină liceul bilingv pot da opţional şi atestatul la limba străină studiată. Pentru admiterea la Bac, elevii trebuie să susţină examenul la materiile obligatorii: limba şi literatura română, o limbă străină plus cele opţionale.

Elevii din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a vor fi testaţi

Elevii au revenit ieri la şcoală din ultima vacanţă pe care au avut-o în acest an şcolar. Mari emoţii vor avea, în următoarea perioadă, copiii din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, care, în intervalul 6-29 mai, vor susţine testări la limba română şi la matematică. Elevii de clasa a II-a vor fi evaluaţi, pe 6 mai, la limba română (scris şi citit), iar pe 8 mai, la matematică. Evaluarea la clasa a IV-a are calendarul 13 mai - limba română) şi 14 mai - matematică, iar cea la clasa a VI-a, 14 mai - limbă şi comunicare şi 15 mai - matematică şi ştiinţe.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/limba-vrei-inveti-daniela-beuran-directoarea-liceului-eugen-lovinescu-capitala-sustine-absolventii-liceelor-bilingve-sansa-unei-cariere-stralucite-489.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021