UN PROFESOR DE TEOLOGIE SI-A PUS CRESTINII IN CAP CU ACEASTA TEORIE! CE S-A INTAMPLAT CU IISUS LA CINA CEA DE TAINA!

Scris de Ciprian Cobzaru. Posted in Educatie


Un profesor de teologie si-a pus lumea crestina in cap dupa ce a afirmat ca ultima masa pe care Iisus Hristos a luat-o impreuna cu cei 12 apostoli, si anume Cina cea de taina, a avut loc intr-o zi de miercuri, nu joi, cum se credea.
Profesorul Colin Humphreys de la Universitatea Cambridge a incercat sa explice, in cartea intitulata “Misterul Ultimei Cine”, toate contradictiile care ii intriga pe istorici de multe secole.
“Am descoperit ca cina a avut loc miercuri, pe data de 1 aprilie din anul 33″, a declarat pentru ziarul Times, profesorul Colin Humphreys.

Totodata, potrivit acestuia crucificarea a avut loc pe 3 aprilie, iar invierea pe 5, in anul 33.

Expertii in Biblie si toti crestinii cred ca ultima cina a inceput dupa asfintit, joi seara, iar rastignirea lui Iisus a avut loc dimineata urmatoare, vineri, aproximativ in jurul orei 09.00.

“Procesele lui Iisus au avut loc in zone diferite din Ierusalim. Expertii au parcurs Ierusalimul cu un cronometru pentru a verifica daca era posibil ca acele evenimente sa se desfasoare in intervalul joi seara – vineri dimineata: cei mai multi dintre ei au ajuns la concluzia ca era imposibil”, a explicat profesorul britanic in cartea sa.

Apostolii Matei, Marcu si Luca spun ca Cina cea de taina a fost o masa de Paste, in timp ce apostolul Ioan afirma ca aceasta masa a avut loc inainte de Pastele evreiesc.

“Solutia pe care am gasit-o este aceasta: ambele tabere au dreptate, insa ele se raportau la doua calendare diferite”, a declarat Colin Humphreys.

Dupa ce a analizat cele doua calendare, profesorul britanic a ajuns la concluzia potrivit careia Cina cea de taina a avut loc miercuri, cu o zi inainte de Joia cea mare.

Papa Benedict al XVI-lea a sustinut o teorie similara in 2007, afirmand ca Iisus a celebrat, probabil, cina cu discipolii sai dupa calendarul Qumran (ebraic), cu cel putin o zi inainte.

http://bizar.caplimpede.ro/un-profesor-de-teologie-si-a-pus-crestinii-in-cap-cu-aceasta-teorie-ce-s-a-intamplat-cu-iisus-la-cina-cea-de-taina/

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2023