Educatia sexuala pentru adolescenti este esentiala!

Scris de RG. Posted in Educatie


Adolescentii din ziua de azi isi incep viata sexuala mult mai devreme, si din pacate, fara sa fie informati cu privire la riscurile pe care si le asuma atunci cand intretin relatii sexuale cu diferiti parteneri. De aceea, este esential ca adolescentii sa aiba la dispozitie mai multe informatii si la fel de important este ca parintii sa inteleaga ca tinerii au nevoie de indrumare in acest sens. Sa aflam mai multe despre educatia sexuala la adolescenti!

Este perfect adevarat ca acum, datorita internetului, adolescentii au acces la mai mute informatii decat aveam noi pe vremuri. Si totusi, noi eram mult mai responsabili in ceea ce priveste sexul si nu ne incepeam viata sexuala atat de devreme (chiar si la 13 ani). Chiar daca tinerii de acum au la dispozitie atat de multe informatii prin intermediul internetului, asta nu inseamna ca sunt si interesati sa afle mai multe despre sex.

Contraceptia, desi ar trebui sa fie un subiect de importanta majora, este mai putin cunoscuta adolescentilor. Acestia folosesc de cele mai multe ori prezervativul (cateodata si gresit), iar tinerele femei folosesc pilulele contraceptive fara ca macar sa cunoasca actiunea acestora si efectele secundare.
Mai mult, educatia sexuala la adolescenti ar trebui sa le ofere acestora cateva informatii despre bolile cu transmitere sexuala, cu care se pot molipsi chiar si de la un singur contact sexual cu o persoana infectata. Poate din aceasta cauza, sunt din ce in ce mai multe cazuri de adolescenti care sufera de diferite infectii cu transmitere sexuala. Necunoscand bolile, tinerii nu stiu nici sa fie atenti la primele semne de infectare pentru a se putea prezenta la medicul specialist.

Educatia sexuala ar trebui predata la scoala, pentru a constientiza pericolele la care se supun atunci cand practica sexul neprotejat. Din pacate, acest lucru nu se intampla in scolile din Romania si nu cred ca aceste lucruri se vor schimba in viitorul apropiat.
Insa, tu, ca parinte, ar trebui sa fii preocupat si de aceasta parte a vietii copilului tau, chiar daca nu iti face placere. Cei mai multi parinti evita sa vorbeasca despre sex cu copiii lor deoarece se simt jenati si nu considera ca este un subiect bun de discutat intre parinti si copii. Insa, daca tanarul adolescent nu afla cateva informatii de la tine, atunci de la cine? De la prieteni, care pot fi foarte prost informati? Sau de pe diferite site-uri de “specialitate”, care pot avea informatii gresite?

Asadar, oricat de rusine ti-ar fi, incearca sa ii oferi tanarului adolescent informatii utile despre sexualitate, despre cotraceptie si despre bolile cu transmitere sexuala. In acest fel, se va putea feri de sarcinile nedorite, de problemele sexuale sau de alte infectii.

http://www.reginele.ro/educatia-sexuala-pentru-adolescenti-este-esentiala-11605?utm_source=Newsletter&utm_medium=MailDirect&utm_campaign=Cum+a+slabit+Bianca+Rus+25+de+kilograme

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024