Elevii unui colegiu agricol cresc porci pe care-i vând de Crăciun

Scris de romaniatv.net. Posted in Educatie


Elevii unui colegiu agricol din Hunedoara cresc porci pe care îi vând înainte de Crăciun. Profesorii spun că astfel viitorii zootehnişti învaţă practic cum trebuie îngrijite animalele, iar şcoala face rost şi de bani. Şi cum afacerea de Crăciun merge bine de câţiva ani, conducerea liceului s-a decis să o extindă. De anul viitor elevii vor creşte şi oi pentru Paşte, potrivit România TV.

Zeci de animale sunt crescute în fiecare an de elevii de la Colegiul Agricol din Geoagiu. Cei mai mulţi dintre porci ajung la târg înainte de Crăciun şi sunt la mare căutare.

Viitorii zootehnişti învaţă practic cum trebuie îngrijite animalele în fermă, iar şcoala face rost de bani.

Animalele sunt crescute cu cereale cultivate pe terenurile şcolii tot de elevi.

"Sunt căutaţi pentru că hrănirea se face din produsele noastre, nu folosim concentrate sau alte produse pentru hrănire, doar purumbul, grâul şi cartofii pe care ii producem pe câmpurile noastre didactice", a explicat Marius Siler, director Colegiul Agricol Geoagiu.

Ca în fiecare an, pretul de vânzare este stabilit la începutul lunii decembrie, la târgul de la Orăştie. În această iarnă, kilogramul de porc se vinde cu preţuri cuprinse între 9 şi 10 lei, în funcţie de greutatea animalului.

Conducerea liceului este decisă ca de anul viitor să crească şi oi pe care să le vândă înainte de Paşte.

http://www.romaniatv.net/inedit--elevii-unui-colegiu-agricol-cresc-porci-pe-care-i-vand-de-craciun-video_113852.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024