Profesorii vor să îngheţe ANUL ŞCOLAR!

Scris de Mihaela Barbu . Posted in Educatie


Se îngroaşă gluma! Nemulţumiţi că guvernanţii nu le iau în serios revendicările, profesorii sunt decişi să facă greva generală luna viitoare. În şcoli se organizează un referendum în urma căruia se va decide dacă vor recurge la îngheţarea anului şcolar.

Zilele acestea, procesul de votare este în toi.

Pentru ca procesul să fie transparent, fiecare cadru didactic primeşte un formular tipizat, pe care trebuie să îl completeze cu datele personale şi opţiunea cu privire la declanşarea grevei generale. “Noi am centralizat deja mare parte din decizii şi le vom comunica la sfârşitul acestei săptămâni. Rămâne să finalizeze procesul şi celelalte sindicate din Educaţie, pentru ca, ulterior, să stabilim în comun calendarul acţiunilor”, ne-a declarat Marius Nistor, preşedintele sindicatului “Spiru Haret”.

Negocieri eşuate cu Guvernul

Săptămâna viitoare, listele cu semnături din fiecare judeţ ale tuturor sindicatelor vor fi centralizate la Bucureşti, iar dacă 60% din cei care şi-au exprimat votul optează pentru greva generală, profesorii nu vor mai intra la ore începând cu data de 9 decembrie. La această măsură extremă s-a ajuns după ce negocierile repetate dintre sindicate şi Guvern au eşuat. Cadrele didactice solicită creşterea salariilor debutanţilor cu 50%, acordarea a minimum 6% din Produsul Intern Brut pentru Educaţie, precum şi un nou statut al personalului didactic.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/profesorii-organizeaza-referendum-pentru-a-hotari-daca-mai-tin-ore-473020.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020