UK Bookmakers

Dar Dumnezeu ce rau Ti-a facut, Catalin ?

Scris de IR Rosiianu. Posted in Edi(c)torial

Scriam in editorialul Ce rau ti-a facut Baia Mare? citand din literatura de specialitate ca manipulatorii au trei motivații posibile:
• Nevoia de a-și atinge scopurile și de a câștiga cu orice cost.
• O nevoie puternică de a avea sentimente de putere și superioritate față de ceilalți.
• Nevoia de a fi în control.

Luni 13 iunie 2016 - ghinion, Catalin! - de sarbatoarea Sf Anton  pentru catolici si nu numai, data cand s-a respins contestația privind  cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar pe cauţiune, distinsul edil a declarat presei :

 

"- Credeţi că veţi scăpa de data asta?
- Eu sunt scăpat demult.
- De ce la catedrală să vă depuneţi jurământul?
- Pentru că în faţa lui Dumnezeu şi a băimărenilor!
- Unde o să faceţi această solicitare?
- Am făcut-o deja!
- La penitenciar?
- Nu, am făcut-o la episcop, că e mai important decât penitenciarul", a declarat Cătălin Cherecheş, la ieşirea din sala de judecată.

Stiu si ca oamenii sunt prefăcuţi din cauza faptului că ei cu o faţă se roagă, iar cu cealaltă înjură.

Mă doare mult să aud oamenii care se numesc pe ei înşişi credincioşi - ca si tine, care pozezi cu preotii - dar care, cu acelaşi sîrg înjură de nu se mai poate sau ameninta cu moartea, cum ai facut cu Span si familia lui.

Apoi tot ei se înşeală crezînd că dacă mai apoi se roagă iar, păcatele le sunt iertate.

Vrem să vedem ce spune Biblia despre cei care înjură pe Dumnezeu crezînd că vor rămîne nepedepsiţi.

Porunca III :“Să nu iei în deşert Numele Domnului, Dumnezeului tău; căci Domnul nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deşert Numele Lui.”

Ce înseamnă să iei în deşert Numele lui Dumnezeu?

Ca să fie siguri că au înţeles drept această poruncă, cei din poporul Evreu încă din vechime au hotărât să nu pronunţe nici odată numele YAHVE prin care Dumnezeu I s-a descoperit lui Moise. De aceea, chiar dacă în textele cărţilor sfinte este scris acest nume, când ajungeau să-l citească, nu-l pronunţau, ci spuneau ADONAI, adică „Domnul” în loc de YAHVE.

Dumnezeu este sfînt şi El nu se lasă batjocorit, de aceea El va pedepsi pe oricine ca lua în derîdere, va face glume, sau va înjura Numele Lui.

Oamenii cred că dacă vor zice ceva de Dumnezeu nu va fi nimic deoarece Dumnezeu este doar în închipuirea oamenilor şi El nu poate pedepsi în realitate.

Chiar dacă cineva nu crede în Dumnezeu nu înseamnă că nu va fi pedepsit.

Este acelaşi principiu ca şi la priză: ori crezi că are curent, ori nu crezi, oricum vei fi electrocutat dacă pui mina.

Mă ia groaza când mă gândesc câte înjurături şi ocări sunt rostite de oamenii din poporul nostru în care se face referinţă la Numele lui Dumnezeu, sau la Domnul Isus Hristos?

Mă ia groaza pentru că Dumnezeu odată cu porunca aceasta avertizează că „nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deşert Numele Lui”.

Cu siguranţă că şi călcarea acestei porunci este o pricină din care s-au abătut asupra poporului nostru atâtea nenorociri în ultima vreme.

Dar, ia bine seama, El spune că va pedepsi individual pe oricine ia în deşert Numele Lui.

Impăratul Solomon când se ruga lui Dumnezeu şi zicea:

Două lucruri Îţi cer; nu mi le opri înainte de moarte! Depărtează de la mine neadevărul şi cuvântul mincinos; nu-mi da nici sărăcie, nici bogăţie, dă-mi pâinea care-mi trebuie. Ca nu cumva, în belşug, să mă lepăd de Tine şi să zic: „Cine este Domnul?” Sau ca nu cumva, în sărăcie, să fur şi să iau în deşert Numele Dumnezeului meu. – (Pro 30:7-9)
La Isaia cap 29.13 Mă cinsteşte cu gura şi cu buzele, dar inima lui este departe de Mine şi frica pe care o are de Mine nu este decât o învăţătură de datină omenească.
În Romani 1:18 spune: “Mînia lui Dumnezeu se descopere din cer împotriva oricărei necinstiri a lui Dumnezeu şi împotriva oricărei nelegiuiri a oamenilor, care înăduşă adevărul în nelegiuirea lor.” Acelaşi adevăr ne spune şi Galateni 6:7 “ Nu vă înşelaţi: Dumnezeu nu se lasă să fie batjocorit. Ce seamănă omul, aceea va şi secera.”
Nu cred că vrei ca Dumnezeu să te pedepsească doar pentru faptul că nu-ţi poţi stăpîni gura, catalin!
Binecuvîntează pe Dumnezeu şi El te va binecuvînta pe tine.
Sunt conştient de campania care se duce împotriva creştinismului, în general, şi a ortodoxiei in special.
Evident, în cazul nostru, Biserica Ortodoxă Română este un subiect predilect al acestor atacuri.
Semnatarul acestor randuri este un creştin ortodox practicant, chiar militant, cu piosenia omului simplu de la tara care pupa mana popii…
Si totusi nu pot sa nu observ ca in decursul anilor prelatii nostri si preotii nostri au cam confundat  credinţa cu dependenta de bani, ca alfel cum s-ar fi lasat umiliti de tine cand ai dat vin alb la biserica, ca-n ritualurile masonice, de Paste, de parca sangele lui  Hristos ar fi alb.
Tot ei au refuzat sa et excomunice, desi le-am demonstrat ca afuriseniile impotriva masoneriei nu sunt ridicate.
Cati din cei ce te-au votat si care se mai dau si credinciosi cunosc simbolistica crucii uriase care va fi pusa in varful catredralei?
Cati stiu ce mesaj masonic ai ascuns si acolo?
Provin banii daţi de diverşi demnitari mai mari sau mai mici (de la prim-ministru la primar) din averile personale?
Este acesta un sacrificiu personal sau o manifestare a bunului plac  şi o încercare de mituire a oamenilor bisericii?
Sunt clericii şi ierarhii, care primesc ajutoare de la stat şi apoi aduc laude nemăsurate demnitarilor respectivi, sau se implică în campaniile politice, un model de urmat?
Trebuie ca Biserica să se situeze în afara politicii, aşa cum a stabilit Sinodul BOR?
Este importantă “ascultarea” în Biserică?
Trebuie respectată o hotărâre a Sinodului?
Trăim pentru a aduna averi pe pământ sau în Cer?
Trebuie să se manifeste în viaţa slujitorilor bisericii belşugul sau reţinerea, modestia traiului, sau opulenţa?
Banii (bogăţia) corup?
Este mai adevărată şi mai slujitoare o Biserică bogată dar umilă, aşezată sub călcâiul politic, decât una săracă dar curate?
Sunt baimareni născuţi şi crescuţi aici,  în care nu putem şi nu trebuie să avem încredere indiferent de calităţile lor morale, profesionale şi manageriale dovedite?
Oare nu avem cunoştiinţă de personaje – declaraţi români, ortodocşi – care au adus mari daune baimarenilor ?
Nu cumva ultimii doi primari baimareni  se circumscriu acestui model ?
Credeţi că “al nostru” şi “ortodox” sunt calităţi suficiente pentru ca un demnitar să funcţioneze în beneficiul orasului său?
Nu avem cunoştiinţă, nu am întâlnit persoane care fac caz de credinţa şi naţionalismul lor, dar activitatea lor se dovedeşte a fi contrară celor pe care îi reprezintă? 
E mai importantă o credinţă de faţadă, care ţine atât timp cât e susţinută de interese, decât una reală?
Oare nu avem cunoştinţă de existenţa, în istoria poporului roman, a unui regim comunist criminal, a comunşitilor, securităţii, miliţienilor, torţionarilor, turnătorilor care au ucis sute de mii de persoane, au distrus viaţa altor sute de mii şi au mutilate moral o mare parte a poporului roman? Oare baimarenii nu se asteptau de la episcopul locului sa ia atitudine si sa faca cinste insemnelor puterii,să treacă dincolo de observaţiile superficiale specifice unor opere de artă şi să vadă semnificaţia duhovnicească, de întărire în relaţia cu Hristos Mântuitorul, prin puterea exemplului ?
Mantuitorul ne avertizeaza la Matei 7,18-20Nu poate pom bun să facă roade rele, nici pom rău să facă roade bune. Iar orice pom care nu face roadă bună se taie şi se aruncă în foc. De aceea, după roadele lor îi veţi cunoaşte.
Iacov ne spune: “Apropiaţi-vă de Domnul şi El se va apropia de voi”

Sper sa intelegi, Catalin!

http://stirilemm.ro/editorial/44813-ce-rau-ti-a-facut-baia-mare.html

http://stirilemm.ro/social/44598-catalin-chereches-trebuie-excomunicat-din-biserica-ortodoxa-imediat.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020