UK Bookmakers

In „duminica orbului din nastere” in Baia Mare a fost orbire in masa

Scris de IR Rosiianu. Posted in Edi(c)torial

Da, asa este, se pare ca procentul obtinut de Catalin Chereches si Coalitia pentru Baia Mare este undeva in jurul a 70%, procent indestulator, care ar trebui sa ne scuteasca de absolut orice comentariu.

Inainte de orice analiza merita a fi citat George Orwell cel care, parca referindu-se expres la situatia noastra zicea candva: „Un popor care alege politicieni corupti, impostori, hoti si tradatori, nu este victima, ci complice”.

Intr-o alta ordine de idei, votul „special” dat de baimareni pentru „Isus de Baia Mare”, pentru unul care desi e inchis pentru ca a luat spaga si a torturat spagarii se considera detinut politic, pune nefericit orasul nostru pe o harta a ciudatilor.

 

Astfel, visul de a deveni Capitala Culturala Europeana a ramas doar o alta smecherie de spalat bani.

Cum sa fii centru cultural cand tu vezi bugetul ca pe un bun propriu si pe cei ce au tangenta cu institutia pe care vremelnic o conduci ca pe niste datori vanduti?!

In urma acestui vot catalin ar pune mana a treia oara pe putere si, ca un facut, exact cum am scris la vremea respectiva, el s-a inscaunat sub semnul Satanei prima data.

Atunci le-a castigat cu exact 51,66 %, adica cifra Satanei, caci, conform principiiilor numerologiei, 5 + 1 = 6, deci, 666.

Apoi, ce a urmat, stiti!

S-a afisat mereu cu simbolurile masonice, am cerut excomunicarea lui, dar preotii prefera sa-l slugareasca si sa-i ciuguleasca din palma.

A umilit orasul dand vin alb la biserici, ca la slujbele masonice, desi sangele lui Hristos e rosu.

Ei bine, acum a fost reales de „Duminica Orbului din nastere”!

Pentru cei nedusi la biserica, in 5 iunie s-a cinstit, in Duminica a 6-a după Paşti, un om orb din naştere, unul pe carepe care Mântuitorul Hristos îl vindecă, redându-i vederea trupească şi duhovnicească, unul dintre cele mai mari daruri ale lui Dumnezeu. Minunea vindecării orbului din naştere survine după o întâlnire extrem de dură avută între Mântuitorul şi iudeii din Ierusalim, în prezenţa poporului care-L urma şi pe care-l învăţa în templu. Iudeii tocmai au adus la Iisus o femeie prinsă în adulter, pe care după legea lui Moise trebuia să o ucidă cu pietre, dar aveau nevoie de confirmarea Învăţătorului.
Replica lui Iisus a fost neaşteptată: „Cel fără de păcat dintre voi să arunce cel dintâi piatra asupra ei“.
Cei prezenţi au plecat rând pe rând, rămânând doar Iisus cu femeia.
Mântuitorul o iartă, dar îi dă şi un canon: „Mergi, de-acum să nu mai păcătuieşti“.
Şi îndată după această întâmplare, Iisus le spune celor care-L urmau: „Eu sunt Lumina lumii; cel ce-Mi urmează Mie nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii“.
Această mărturisire directă şi fermă a căzut ca un fulger peste adversarii Lui.
Şi a început o dispută între iudei şi Mântuitorul, care avea să se termine prin intenţia acestora de a-L ucide, aruncând cu pietre asupra Lui.
Pe acest fond al disputei, Iisus iese din templu ferindu-Se de ei, trecând mai departe.
Evanghelistul Ioan ne relatează în capitolul 9 al Evangheliei sale că, după acest incident, Iisus întâlneşte un om orb din naştere, pe care-l vindecă şi pe care-l câştigă ca pe un adevărat apostol şi mărturisitor al Lui. Legătura dintre cele două evenimente, al iertării femeii păcătoase şi al vindecării orbului din naştere, rezidă în cuvintele Mântuitorului: „Atât cât sunt în lume, Lumină a lumii sunt”.
Ei bine, intr-un astfel de context spiritual „Isus de Baia Mare” a fost reales de poporul pe care l-a orbit, nu pe care l-a vindecat de orbire!
Catalin Chereches i-a indobitocit pe multi, Baia Mare stand acum pe o trista harta a ciudatilor, langa cei din Valcea, care l-au ales tot pentru a treia oara pe dovedit coruptul Mircia Gurau, dar si langa cei din Beius, unde primarul Adrian Domocos a fost reales desi este condamnat definitiv si nu isi poate prelua mandatul.
Intr-o alta ordine de idei, ceea ce nu stie poporul care l-a votat orbeste, dacă Cherecheș nu va dori să depună jurământul de primar , atunci se consideră demisionat de drept conform L215/2001, art 60, alin 2.
Prefectul constată atunci încetarea mandatului și face toate demersurile necesare pentru ca Guvernul să stabilească data alegerilor anticipate.
Varianta aceasta e futurista cata vreme el e bolnav de putere.
daca cel supranumit „Cerecheș” dorește să depună jurământul, el o poate face, dar numai cu aprobarea procurorului de caz.
El poate fi adus în cătușe la sediul Primăriei să depună jurământul, ori un notar public poate atesta că alesul a rostit jurământul în fața sa, la sediul arestului, caz deja intamplat cu primarul din Măgurele.
Dar, după depunerea jurământului, prefectul constată că primarul nu-și poate exercita mandatul și-l suspendă iarasi din funcție, adica se revine la situația actuală.
Atunci, unul din viceprimarii în funcție va fi ales, prin votul secret al CL să îndeplinească atribuțiile de primar interimar pe perioada suspendării primarului sau până la rămânerea definitivă a unei hotărâri judecătorești.
Legea 393/2004, privind statutul aleșilor locali limitează la 6 luni consecutive perioada maximă în care primarul să nu-și exercite atribuțiile fără pierderea calității administrative (art 15, alin 2, lit d).

Atât în cazul încetării mandatului în urma unei hotărâri definitive de condamnare, cât și în cazul prevăzut de L393/2004, art 15, alin 2, lit d, se ajunge la alegeri anticipate.
ar mai fi varianta ce i-ar da un pic de demnitate.
Adica el depune jurământul, după care își dă demisia.
În această situație, în prima ședință de CL, președintele de ședință ia act de gest și se consemnează în procesul verbal.
Este iar anuntat Prefectual care face ce are de facut.
Rezumând, în toate cazurile prezentate se ajunge la alegeri anticipate. Diferă doar termenul la care acestea vor fi organizate”, scria si colegul Romeo Dobocan.
Altfel spus, Catalin Chereches a fost votat DEGEABA!

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020