UK Bookmakers

PENALTY DE PEDEAPSĂ

Scris de Alin Buzărin. Posted in Edi(c)torial

Lucică Bălan, un Sir cu clop

Oricît de aderent la public ar fi fost fenomenul Mateianu, oricum ar fi aruncat mingea de handbal de la șold Maricel Voinea, oricâți saci de medalii ar fi strâns Noemi Lung, Anca Pătrășcoiu sau Rodica Dunca, numărul unu în sportul din Maramureș nu poate fi decît Lucică Bălan. Doar el a cîștigat Cupa la Sevilla, doar el a fost acolo unde nimeni altcineva, nici Gheorghe Turda, nici Frații Petreuș n-au ajuns.
Nu e nicio blasfemie și nicio încurcare a rînduielilor. Lucică Bălan e atît de mare încît uneori poate că nici nu-și dă seama cât de mare e cu adevărat.

De fapt asta e problema lui, că nu pricepe că pentru Baia Mare el e un fel de Sir cu clop în loc de joben. Nu se pune că e strămutat din București, cînd a ridicat Cupa la Sevilla a pus în ea și un pic de Maramureș.
Dat afară de la juniorii FC-ului, Lucică plătește pentru meteahna care l-a făcut să plătească și alteori. Lipit de fotbal cu tot lipiciul de pe fața și de pe dosul lui, Lucică Bălan greșește de cîte ori se dezlipește de-acolo. Locul lui e lîngă teren, lîngă copii, lîngă mingi și între porți. Cu ghete și cu trening, arătîndu-le celor tineri ce-au de făcut și povestindu-le din viața sa tot ce-a fost bun și frumos.
Când se dezlipește de fotbal, fiind dat, cum spuneam, cu lipici,acesta se topește și Lucică are obiceiul să alunece spre alte zări și spre alte gînduri. E rolul fotbalului să-l țină tangent și e rolul celor care se ocupă de fotbal să-i mai dea o șansă, deși i-au mai dat altele și altele. Îl aștept pe Lucică la loc, la fel de curat cum l-am cunoscut întotdeauna, dar obligatoriu mai uscat. Ce zici, Sir? Ce bine-ți stă în ghete și cu clop!

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020