UK Bookmakers

Despre fatarnicie si amatorism la TL+ Maramures

Scris de IR Rosiianu. Posted in Edi(c)torial

Vineri, imediat dupa pranz am scris inca un material care a reusit sa deranjeze asa zisa lume buna, de data asta din tabara postului tv TL+ maramures, cel care ii apartine – prin interpusi! – deputatului liberal Mircea Dolha, majoritar aici prin fiul sau, JR.
Pornind de la cele DOUA  documente pe care mi le-a pus la dispozitie Calin Dragomir, dar si coroborat cu faptul ca in data de 23.04.2014 ii incetase relatiile contractual si cameramanului Alexandru Kuzsmik… am scris.
Si unul si altul mi-au spus CAM aceleasi lucruri despre modul in care patronatul, cu mana lunga a doar inaltului Romeo Dobocan intelege sa faca linia editorial.

 

Ori, o mai veche vorba romaneasca – pe care UNII n-o pot pricepe, ca nu pot! – e aceea ca „daca iti spun doi ca esti beat, te duci acasa”.

Asadar, in nici doua saptamani au venit si mi-au prezentat ABSOLUT ACEEASI SITUATIE GENERALA doi deja fosti angajati la aceasta televiziune resuscitate taman in buza campaniei de la europarlamentare!

Cui nu-I spune nimic asta, asta e!

APOI, am coroborat faptele prezentate pe scurt CU CE STIE toata lumea, tot ca-ntr-o veche zicere romaneasca ce spune ca : „ce stie TOT satul, nu stie barbatul!”

Mai exact faptul ca oamenii politici care au cate o institutie media, direct sau indirect, adicatalea prin interpusi, DICTEAZA linia editoriala.

Au consemnat-o explicit si cei de la Agentia de Monitorizare a Presei, unde actualul director editorial de la TL+, indelung imbatosatul Romeo Dobocan a ajuns sa aiba relatii TOT datorita mie.

Dar, cum el are memorie scurta, nu-I  bai!

Asadar, am scris un articol, in care am aratat ceva anume, bazandu-ma pe declaratiile a doi oameni – DEMISIA LUI ALEXANDRU KUZSMIK O ATASEZ ACUM, ca sa vedeti ca e deja o anumita „diaree” de personal la TL+ Maramures – precum si pe doua documente REDATE FOARTE PROST si cu un afront direct la gramatica limbii romane.

E si firesc, de altfel, deoarece de cursuri de dictie si de fonetica n-a auzit nimeni pe acolo, ca nu cred sa fi absolvit cineva asa ceva!

Asadar, AVAND SI ARGUMENTUL unor documente PROST SCRISE – nu stiu de cine, dar siguuuuur semnate de lupul moralist Romeo Dobocan – am scris articolul atasat mai jos:

 

http://www.necenzuratmm.ro/dezvaluiri/43621-dupa-ce-a-fost-penalizat-pentru-ca-n-a-facut-stiri-cum-trebuie-calin-dragomir-si-a-dat-demisia-de-la-televiziunea-deputatului-mircea-dolha.html

 

La scurta vreme dupa, Calin Dragomir, pe pagina proprie de Facebook a scris un text pe care, apoi, l-a distribuit si in cronologia mea. Il redau mai jos, odata cu cele doua scurte comentarii ale mele si va las sa trageti singuri concluziile, insa cu rugamintea sa urmariti cronologia evenimentelor si ora la care s-a derulat fiecare pas:

„Multumesc colegului meu Rosiianu I. Romeo pentru sustinerea in demersul meu de a demonstra faptul ca presa aservita nu are ce cauta in peisajul mass-media din Maramures, si de nicaieri de altfel. Este necesar sa scoatem la lumina lucrurile care nu fac cinste si truncheaza drepturile oamenilor de a se informa corect si obiectiv. Dupa materialul postat pe necenzuratmm.ro si stirimm.ro am fost contactat telefonic de catre Romeo Dobocan, directorul trustului TL+ Maramures, care mi-a spus ca nu am caracter. Sunt de acord cu el. Nu am caracter. Si asta pentru ca am acceptat timp de trei luni de zile sa lucrez in cadrul unui post TV local care a incercat, si iata fara succes, sa ma manipuleze.

Top of Form

Rosiianu I. Romeo Ok, ms frumos 9 mai la 16:00

Rosiianu I. Romeo Oricum, si de o parte a baricadei, dar si de cealalta, CRED ca mai e ceva de lucrat! 9 mai la 18:07”

la putin timp, dupa cum am constatat abia ieri dupa amiaza cand m-am intors de la Cluj, unde baiatul meu a jucat semifinal Campionatuluui Judetean Cluj la Juniorii C am aflat ca a existat o reactive postata pe pagina proprie de TL+ Maramures.

O redau in intregime, cu tot cu reactia lui Calin Dragomir:

„În urma articolului din presă care a lezat imaginea postului și i-a ofensat pe foștii colegi ai domnului Dragomir, care au avut de suportat stările de beție și violență ale acestuia, considerăm necesar să îndreptăm erorile (voite și rău intenționate, spunem noi) apărute pe un site.
Autorul articolului a prezentat o informa
ție trunchiată, printre hârtiile prezentate neregăsindu-se „Raportul de abatere disciplinară”, în care se arată comportamentul reporterului, care a dus, în final, la încheierea colaborării.
De asemenea, ne exprimăm dezacordul pentru faptul că autorul articolului nu a cerut un punct de vedere
și postului nostru.
Vom publica, în următoarele ore,
și un punct de vedere al directorului editorial.

- cu Calin Dragomir

Ieri dupa amiaza, acesta comenta urmatoarele: „Raportul de abatere disciplinara este ca si nul in momentul in care nu exista nicio dovada care sa confirme faptul ca, in mod repetativ am venit baut la serviciu. Nu tin minte sa imi fi pus nimeni fiola. Legat de pumnul dat in usa, nu pot sa neg, avand in vedere ca am si eu dreptul, ca om, sa imi ies din pepeni atunci cand sunt fortat sa fac ceea ce nu este intocmai deontologic si profesional. Anunt oficial reprezentantii trustului TL+ ca imi rezerv dreptul de a actiona acest post in judecata pentru lezarea imaginii mele publice dar si pentru nerespectarea unor clauze si obligatii contractuale”.

Nu ma intereseaza care pe care si nici cine pe cine se va da in judecata.

Ma intereseaza DOAR faptul ca o persoana oarecare – deci nu era Romeo Dobocan, dovada ca el era asteptat sa reactioneze cat mai repede cu putinta, insa raspunsul lui a venit abia aseara, dupa cum, de asemenea, puteti constata din textul postat pe aceeasi pagina, dar si redat de mine in intregime.

Nu de frica, ci pentru ca eu chiar vreau ca lumea sa inteleaga adevarul, unul pe care eu mereu am avut curajul sa-l spun, indiferent de cate efecte negative am atras asupra mea.

La polul opus, desi se impauneaza constat, in afara de a face emisiuni inspirate din presa zilei, Dobocan NU POATE sa ne dea un singur exemplu de investigatie proprie de presa, una inceputa de el si soldata cu aratarea adevarului si efectele de rigoare.

Asadar, redau mai jos si punctul de vedere al directorului editorial Romeo Dobocan, exact asa cum l-a redactat acesta:

Repararea unui adevăr

10 mai 2014 la 20:55

   Scriu aceste randuri determinat de ofensa pe care au simtit-o colegii mei, dupa ce vineri a aparut un pseudo-material de presa, care incerca sa discrediteze si denigreze televiziunea TL+ Maramures. Cum nu am facebook si nici nu citesc publicatii obscure, nu am avut habar de ceea ce s-a insiruit in mediul virtual (nu folosesc cuvantul „scris” pe care l-ai folosi si atunci cand un copil mazgaleste ceva pe o hartie, dar care in acest caz mi se pare prea pretentios in a defini randurile respective). Iritarea colegilor m-a „obligat” sa iau cunostinta cu ceea ce s-a „produs”. Recunosc ca am sperat ca iritarea colegilor sa nu fie fundamentata, cunoscand in amanunt conditiile in care au incetat raporturilor de munca cu domnul Dragomir Calin. Mi se parea imposibil, cat timp exista documente extrem de clare in cauza (si care mi s-a spus ca sunt „citate”), sa se denatureze realitatea. Am omis ca reaua intentie si lipsa de caracter nu au nimic in comun cu reliefarea adevarului.

 In consecinta, consider obligatoriu restabilirea adevarului. Autorul materialului a prezentat doua documente, carora le-a dat o interpretare proprie, cand era necesar sa citeze exact si complet frazele scrise in limba romana. Las la o parte faptul ca unul dintre documente facea trimitere la o „Nota” anterioara, pe care autorul „operei” nu a mai atasat-o textului publicat. De ce? Vom reveni mai jos cu explicatii la aceasta omisiune intentionata a autorului.

 Cu rea vointa cel care a scris materialul denigrator s-a legat de constructia „CARE TREBUIE(si nu „cum”, asa cum gresit foloseste autorul prepozitia), fara a cita tot textul, rezumandu-se doar la a-i da o interpretare proprie. Fraza incriminata, pe care o redam prin copy-paste de pe documentul „Avertisment”: „In cel de-al doilea caz, desi a existat o discutie prealabila cu privire la modul in care trebuie abordata editorial stirea, reporterul s-a intors cu un singur sincron, desi stirea cerea cel putin 4 sincroane cu problemele celor care erau in audienta”, e clara si nu trebuie interpretata. Fac trimitere, suplimentar, la fisa postului (cred ca TL+ Maramures e printre putinele sau singurul organism de presa din judet care are pentru componentii echipei o fisa a postului) pe care a semnat-o fiecare colaborator sau angajat al postului si in care la aliniatul 5 (subliniat si redat mai jos) spune cum trebuie sa-si desfasoare activitatea jurnalistul.

 Celalalt document prin care i se aduce la cunostinta jurnalistului o sanctiune aplicata (avertismentul si sanctiunea sunt masuri distincte si nu trebuie sa aiba la baza aceleasi abateri; specificarea e pentru cunostinta autorului materialului denigrator) e redactat in baza unei „Note” fundamentate de producatorul departamentului de stiri. Nota care este atasata sanctiunii si pe care autorul textului denigrator avea obligatia sa o publice. Nu a facut-o pentru ca in ea erau explicate episoadele in care Dragomir Calin a venit in stare de ebrietate la serviciu, si-a injurat colegii si a lovit cu pumnul in usa. Nota e din 29 aprilie, iar sanctiunea a fost data dupa ce am stat de vorba cu incriminatul si colegii acestuia si inregistrata in 1 Mai. In 2 Mai acesta vine din nou baut la serviciu. In fata redactiei i-am cerut sa-si dea demisia sau, daca nu doreste, i se va desface contractul de munca pe motive de indisciplina, asa cum de altfel a fost avertizat prin sanctiunea data (aliniatul al treilea-vezi facsimilul din josul textului). Dragomir Calin si-a dat demisia pentru ca a venit din nou beat la serviciu si nu din alte motive inchipuite.

   Acestea sunt faptele si consecintele, iar documentele atasate, toate anterior demisiei, stau marturie. Sigur ca atunci cand unicul tau scop este acela de a denigra, omiti cu buna stiinta documente lamuritoare. Intreb atunci, cum iti servesti cititorul caruia ii spui ca-i esti devotat? Prin inselatorie si manipulare?

   Dupa aceste randuri, autorul materialului denigrator (cu sau fara voia sa, pentru ca accept si faptu ca a putut fi indus in eroare) are posibilitatea sa indrepte lucrurile, preluind acest material ca pe un drept la replica. Mai jos gaseste toate documentele pe care e suficient sa le prezinte in forma in care sunt scrise. Si mai poate sa faca un lucru. Sa-si ceara scuze fata de fostii colegi ai lui Dragomir de la AXA, eMM sau TL+ Maramures, pe care, in dese randuri, i-a agresat verbal in momentele in care venea baut la serviciu.

  PS. Cu caracterul te nasti sau nu-l ai. Nu se dobandeste in timpul vietii. Lipsa caracterului e un handicap incurabil. Tratarea cu medicamente nu da rezultate. Acestea, asociate cu alcoolul dau, cel mult, o stare euforica”.

  Asadar, chiar daca imediat dupa Paste m-a invitat intr-o emisiune de-a lui, in care IAR i-am demonstrate ca SUNT INFINIT MAI DOCUMENTAT DECAT EL, chiar si pe un subiect pe care mi l-a propus in dimineata acelei zile, Romeo Dobocan, cel caruia prin targ I se zice DOBITOCAN, spune ca ce am prezentat eu este „pseudo – material de presa”.

Pe cuvantul tau, Romeo?!

Pai, mai, spre exemplu, eu singur am mai multe premii ca jurnalist nu numai fata de tine, dar toata redactia aia pe care cica o conduci, toti laolata nu aveti o treime din cate am eu! Atunci despre ce vorbim?

Zice Romeo ca nu citeste „publicatii obscure”, uitand astfel ca tocmai de la investigatiile mele jurnalistice – chiar daca ziarele mi-au fost sparte de trei ori la rand - s-au prins nenumarati infractori si nenumarate mizerii si ilegalitati au fost dezvaluite, chestii cu care el nu se poate mandri.

Mai, ipochimenule, tu de ce nu pornesti de la o idee valoroasa si de ce nu risti sa investesti din ea, sa platesti taxe la stat, oameni, etc?

Pentru ca esti incapabil, mereu ai capusat mai marii zilei, infirent daca asta s-a intamplat la „Glasul Maramuresului”, la AXA Tv, la eMM si acum aci.

„Material denigrator” zice el, desi nicio instant n-a constatat asta!

Imi reproseaza ca nu am insistat teleponic sa imi dea un punct de vedere, in timp ce eu nu am CITAT, am pus in intregime documentele, ca sa vada toata lumea cum sunt redactate.

EU NU IMI CER SCUZE in numele lui, insa imi asum ce fac mereu, nu ca tine, care ai uitat ce bine iti era antart cu Catalin Chereches pe care-l ataci constant acum, fie din suparare proprie si personala, fie ca asa ti se dicteaza de la butoane.

Dovada ca anexez acum si CE ATI SCRIS VOI – TOT FARA SA MA INTREBATI! – si „pedepsirea” lui Calin Dragomir.

PS

DACA TOT ESTI asa zis mare ziarist, va anunt ca voi anunta CA-ul ca difuzati in direcxt emisiuni in imba maghiara care sunt NETITRATE!

Sa vedem daca deputatul Mircea Dolha o rezolva sip e asta la CNA, sau daca inspectorul zonal CSABA GOZNER, tot minoritar ungur si el, o sa o acopere sip e asta.

Apoi mai povestim!

Cu mila!

PPS

Daca suntei corecti, va rog sa publicati si voi acest text pe pagina voastra.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020