Toate cele 76 de comunități ale Maramureșului au primit finanțare europeană pentru dotarea unităților de învățământ

Scris de PSD. Posted in Economie


Miercuri, 26 iulie 2023, la Guvernul României, în prezența premierului PSD Marcel Ciolacu au fost semnate contracte de finanțare pentru dotarea unităților de învățământ din toate cele 76 de comunități ale Maramureșului plus Consiliul Județean. Suma totală care a fost alocată județului nostru din fonduri europene este de 163 de milioane de lei fără TVA, respectiv 194 milioane de lei cu TVA a precizat deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.


În informarea publică făcută de președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan acesta dovedește, încă o dată, că are mari lacune în domeniul administrației. Liderul județean al PNL a anunțat public și cu mare fast că în județ s-au semnat doar 54 de contracte de finanțare pentru dotarea de școli și grădinițe în valoare de 108 milioane lei, din care Consiliul Județean a obținut 8 milioane de lei pentru 10 instituții aflate în subordine. Maramureșul are 76 de UAT-uri și absolut toate au obținut finanțare, însă potrivit comunicării făcute de Ionel Bogdan, un număr de 22 de de comunități nu figurează în calculele sale. Mai mult, din suma pe care o prezintă lipsesc peste 80 de milioane de lei, bani europeni care vin în infrastructura sistemului educațional din Maramureș. Încă o dată se adeverește zicala că ”atunci când n-ai cu ce... te lauzi cu munca altora!”

Parlamentarul PSD Maramureș, Gabriel Zetea arată că în timp ce Consiliul Județean a obținut doar 8 milioane de lei pentru instituțiile din subordine, municipiul Baia Mare a semnat o finanțare de 50 de milioane de lei pentru 44 de unițăți școlare. Mai mult, în Sighetu Marmației vin fonduri europene în sumă de 17 milioane de lei pentru dotarea unităților de învățământ, iar orașul Borșa a obținut o finanțare de 9 milioane de lei.
„ Consiliul Județean Maramureș poate să se laude doar cu cele 8 milioane de lei obținute pentru cele 10 unități din subordine, pentru că fiecare administrație locală din cele 76 de comunități din județ, respectiv fiecare primărie din Maramureș a muncit alături de aparatul propriu pentru ca aceste proiecte să fie finanțate. Banii europeni vin din Fondul Național de Redresare și Reziliență pentru toate primăriile din județ, iar Ionel Bogdan ar trebui să învețe să facă măcar calcule corecte și să arate respectul cuvenit fiecărui primar care a muncit pentru comunitatea sa, dacă administrație nu a învățat în 3 ani de mandat în fruntea CJ Maramureș. La final, am rugămintea ca din datoria de 1 miliard de euro pe care o are față de Maramureș (sumă pe care a promis-o în campania electorală) să scadă mai puțin de 2 milioane de euro, bani pe care Consiliul Județean i-a obținut pentru dotarea școlilor speciale aflate în subordine”, a conchis deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024