Suedia suspendă plăţile către Pfizer pentru vaccinul împotriva COVID-19

Scris de DN. Posted in Economie


Suedia suspendă plăţile către Pfizer pentru vaccinul anti-COVID-19, după ce i-au fost facturate şase doze pe flacon în loc cinci convenite.
„Acest lucru este inacceptabil. Dacă o ţară are posibilități de a extrage cinci doze, înseamnă că a primit mai puţine doze la acelaşi preţ”, a declarat coordonatorul suedez al vaccinării, Richard Bergström, pentru ziarul „Dagens Nyheter”, citat de agenția ANSA.
Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a spus, la rândul său, că producătorii de vaccinuri trebuie să respecte înțelegerea, după ce Uniunea Europeană „a investit miliarde pentru a ajuta la dezvoltarea primelor vaccinuri împotriva COVID-19”.


UE şi Pfizer au convenit iniţial că fiecare flacon va conţine cinci doze

Între timp, Marea Britanie se declară încrezătoare în aprovizionarea cu vaccinuri.

Aprovizionările globale de vaccin anti- Covid sunt în prezent „limitate” de capacitatea inițială de producție a companiilor farmaceutice, dar Marea Britanie este „încrezătoare” că va putea primi cantitățile convenite în următoarele săptămâni, a spus Nadhim Zahawi, ministru desemnat de Boris Johnson pentru coordonarea campaniei de vaccinare, potrivit Mediafax.

Uniunea Europeană şi Pfizer au convenit iniţial că fiecare flacon va conţine cinci doze. Ulterior, s-a descoperit că pot fi extrase şase doze.

https://www.descopera.ro/dnews/19628001-suedia-suspenda-platile-catre-pfizer-pentru-vaccinul-impotriva-covid-19-ce-s-a-intamplat

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024