România acordă Ucrainei un ajutor umanitar în valoare de 8,5 milioane de lei! Va opri Ucraina politica de asimilare împotriva celor jumătate de milion de români?

Scris de RGN. Posted in Economie


Bugetul Ministerului Sănătăţii de la București a fost suplimentat cu 8,5 milioane de lei pentru achiziţia de medicamente, dezinfectanţi şi echipamente medicale care vor fi oferite Ucrainei, ca ajutor umanitar extern, gratuit, transmite Romanian Global News.

„Guvernul României a aprobat în data de 11.06.2020, Hotărârea pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, în vederea acordării de către România a unui ajutor umanitar extern, cu titlu gratuit, pentru Ucraina”, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de Ministerul Sănătăţii.Astfel, bugetul Ministerului Sănătăţii este suplimentat cu suma de 8.500.000 lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020. Fondurile vor fi utilizate pentru achiziţia medicamentelor, dezinfectanţilor, dispozitivelor medicale, echipamente medicale şi materialelor sanitare care asigură prevenţia şi tratarea afecţiunilor asociate COVID-19 şi care vor reprezenta ajutor umanitar extern, cu titlu gratuit, pentru Ucraina, informează News.ro.
Potrivit MS, acest sprijin are la bază Acordul încheiat între Ministerul Sănătăţii din România şi Ministerul Sănătăţii din Ucraina în domeniul sănătăţii şi ştiintelor medicale din 29 martie 1996 şi aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.1075/1 noiembrie 1996 pentru aprobarea Acordului de cooperare în domeniul sănătăţii şi al ştiinţelor medicale dintre Ministerul Sănătăţii din România şi Ministerul Sănătăţii din Ucraina, semnat la Ismail la 29 martie 1996, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 287 din 13 noiembrie 1996.
Premierul român Ludovic Orban a subliniat că ajutorul nu are în vedere exclusiv comunităţile de români.
„Există o solicitare de sprijin din partea Ucrainei şi aici am vorbit cu domnul ministru Tătaru să pregătească o hotărâre de guvern pentru a putea acorda un ajutor umanitar către Ucraina, care se confruntă cu un nivel ridicat de epidemieiar răspândirea virusului afectează şi zone care sunt locuite de români, în special zona Cernăuţi, dar ajutorul pe care îl vom acorda nu-l vom acorda în exclusivitate, aşa cum au procedat alţii, pentru fraţii noştri români din Ucraina, ci vom acorda pentru Ucraina, pentru arealurile care sunt cele mai afectate şi pentru a sprijini Ucraina în lupta pe care o duce cu coronavirusul”, a punctat el.
În acest sens, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că a solicitat suplimentarea bugetului ministerului pe care îl conduce, din fondul de rezervă bugetară, pentru acest ajutor umanitar extern cu titlu gratuit pentru Ucraina, informează Agerpres.

https://rgnpress.ro/2020/06/16/romania-acorda-ucrainei-un-ajutor-umanitar-in-valoare-de-85-milioane-de-lei-va-opri-ucraina-politica-de-asimilare-impotriva-celor-jumatate-de-milion-de-romani/

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2023