UK Bookmakers

Românii alocă cei mai mulţi bani pentru vacanţele în interiorul ţării

Scris de DN. Posted in Economie


Românii sunt primii în topul UE al celor care cheltuiesc cea mai mare parte din bugetul de vacanţe pe destinaţii interne şi sunt pe ultimul loc în cazul vacanţelor în afara ţării, arată un studiu realizat de Eurostat pentru anul 2017.
În opt dintre cele 28 de ţări ale UE, rezidenţii au alocat, în 2017, mai mult de jumătate din cheltuieli pentru turismul intern.
 Cele mai mari cote pentru cheltuielile interne au fost observate în cazul României (79%) şi al Greciei (76%), urmate de Spania (66%), Franţa şi Portugalia (ambele la 65%) şi Bulgaria şi Italia (ambele 64%), arată analiza realizată pentru anul 2017 de către Eurostat.


Cu toate acestea, în cazul celor mai multe ţări, majoritatea cheltuielilor turistice au fost alocate destinaţiilor străine, nu este însă şi cazul românilor. România ocupă ultimul loc, alocând doar 21% dintre cheltuielile turistice pentru vacanţele în străinătate, urmată de Grecia cu 24% şi Spania (34%), Portugalia şi Franţa (35%) şi Bulgaria şi Italia (36%).
În topul ţărilor care au cheltuit cel mai mult pe călătoriile în străinătate sunt Luxemburg (99%), Belgia (93%) şi Malta (92%).

https://www.descopera.ro/dnews/18353843-romanii-aloca-cei-mai-multi-bani-pentru-vacantele-in-interiorul-tarii

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020