UK Bookmakers

S-au aprobat noile tarife de școlarizare la Secția Școala Populară de Artă ”Liviu Borlan”

Scris de CJMM. Posted in Economie


Printr-o adresă remisă în luna iunie 2019, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș ”Liviu Borlan”- Secția Școala Populară de Artă a înaintat Consiliului Județean Maramureș propunerea taxelor inițiate de Consiliul de Administrație, pentru a se aplica în cadrul instituției, în anul școlar 2019 – 2020. Totodată, s-a propus și aprobarea scutirii de la plata taxelor pentru elevii cursanți în cazul cărora s-a instituit o măsură de protecție socială sau pentru cei care provin din familii a căror venituri medii, pe membru de familie, sunt de cel mult 0,4 ISR (indicele social de referință).
Având în vedere prevederile legii și ținând seama de necesitățile de realizare a veniturilor proprii ale instituției obținute din taxe de școlarizare, taxe de înscriere și taxe de eliberări de diplome, în scopul asigurării finanțării cheltuielilor instituției, prin completarea transferurilor primite de la Consiliul Județean Maramureș, Consiliul Administrativ al Centrului Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș a stabilit noile taxe pentru anul școlar 2019 – 2020, la Secția Școala Populară de Artă.  


Taxa de înscriere va fi de 50 de lei, iar taxa de frecvență pentru cursurile de dans popular, artă dramatică sau ansamblul coral va fi de 400 lei/elev/an școlar, perioada de frecventare fiind de doi ani. În ceea ce privește taxa de frecvență pentru cursuri de instrumente muzicale, canto (popular, clasic, muzică ușoară), respectiv pentru pictură – design, artă decorativă, design vestimentar și inițiere fanfară se vor percepe 800 de lei/elev/an de studiu.
Taxa stabilită pentru eliberarea diplomelor va fi între 50 și 80 de lei, în funcție de perioada trecută de la absolvire. Astfel, dacă se solicită diplomă de un cursant care a absolvit în ultimii cinci ani, taxa va fi de 50 de lei, pentru cei care au absolvit în urma cu cinci  - zece ani, taxa va fi de 60 de lei, iar cei care au peste 10 ani de la absolvire și solicită diplomă, vor plăti 80 de lei pentru eliberarea documentului.
Întrucât anul financiar nu corespunde cu anul școlar, o parte din taxe se încasează pentru bugetul anului în curs, iar o parte pentru bugetul anului financiar viitor. Consiliul Administrativ a arătat că taxele nu au mai fost majorate de doi ani de zile.
Solicitarea a fost aprobată de consilierii județeni în cadrul ședinței ordinare care a avut loc în 25 iulie 2019, în Borșa.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020