UK Bookmakers

Proiectul REDUCES promovat de Consiliul Județean Maramureș - aprobat spre finanțare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Scris de CJMM. Posted in Economie


Consiliul Județean Maramureș, în calitate de partener alături de Universitatea de Științe Aplicate Turku- Finlanda – lider de parteneriat  și alți parteneri din Marea Britanie, Spania, Bulgaria și Olanda au fost desemnați câștigători ai proiectului „REDUCES –  Regândirea Dezvoltării Durabile în Regiuni Europene Utilizând Modele de Afaceri ale Economiei Circulare (REthinking Sustainable Development in European Regions by Using Circular Economy Business ModelS)”, depus spre finanțare în cadrul programului INTERREG EUROPE. Biroul Relații Internaționale din cadrul Consiliului Județean Maramureș a realizat demersurile de promovare a proiectului REDUCES alături de partaneri din alte proiecte INTERREG, acesta fiind depus spre finanțare pe Axa prioritară 4: Protejarea mediului și promovarea eficienței utilizării resurselor.
Proiectul REDUCES are printre obiective: formarea unei rețele de regiuni preocupate de economia circulară, care să schimbe bune practici și modele de afaceri specifice economiei circulare, să se evalueze reciproc în acest domeniu, atât din punct de vedere concret cât și din punct de vedere strategic. Regiunile partenere vor promova tranziția la o economie circulară  în care produsele, materialele și resursele sunt menținute în economie cât mai mult timp posibil, generarea deșeurilor fiind astfel minimizată.


Bugetul total estimat al proiectului este de 1.393.497 euro, din care de  85% este finanţare nerambursabilă FEDR. Bugetul estimat aferent Consiliului Judeţean Maramureş va fi echivalentul în RON a sumei de  137.700 Euro, din care 117.045 Euro (85%) finanţare nerambursabilă FEDR, şi 20.655 euro (15%) contribuție națională. Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice va suporta  13% din valoarea proiectului, reprezentând 17.901 euro, contribuţia Consiliului Judeţean Maramureş fiind de  doar 2.745 Euro (2%) eşalonată pe o perioadă de 3,5 ani.
Proiectul va fi implementat în perioada 2019-2022  în I etapă (2019-2021) realizându-se procesul de învățare inter-regională, iar în etapa a II-a (2021-2022) partenerii din proiect vor monitoriza implementarea practică a planurilor de acțiune și vor dezvolta proiecte pilot.
                    Mai mulți parteneri din proiect se vor focaliza pe problematica deșeurilor așadar, participarea în acest proiect va fi benefică pentru dezvoltarea economică a județului și pentru încurajarea utilizării la maximum a resurselor, astfel încât să fie generate cât mai puține deșeuri cu impact pozitiv asupra mediului. Proiectul va deveni util și pentru  asigurarea sustenabilității în perioada post implementare a proiectului Sistem  de management integrat al deșeurilor în județul Maramureș.
Partenerii Consiliului Județean Maramureș în acest proiect vor fi Universitatea de Științe Aplicate Turku- Finlanda – lider de parteneriat, Universitatea Politehnică din Valencia (Spania), Institutul de Construcții Valencia (Spania), Universitatea  Metropolitană Manchester (Marea Britanie),  Consiliul Local Oldham (Marea Britanie),  Universitatea  de Stiințe Aplicate HU  Utrecht (Olanda), Orașul Utrecht (Olanda),  Fundaía Euro Perspectives (Bulgaria) și Universitatea de Mine și Geologie Sf. Ivan Riski (Bulgaria).

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020