950.000 de lei alocați din rezerva bugetară a Consiliului Județean pentru diferite acțiuni în Maramureș

Scris de CJMM. Posted in Economie


În ultima ședință a Consiliului Județean Maramureș, condusă de președintele Gabriel Zetea, aleșii au votat pentru alocarea sumei de 950.000 de lei, bani aflați în rezerva bugetară a județului, pentru diferite acțiuni sau evenimente. Trebuie precizat faptul că proiectul a fost votat cu 23 de voturi pentru și șapte împotrivă, aleșii județeni ai grupului PNL fiind cei care s-au abținut vot.
Un număr de nouă unități administrativ-teritoriale din Maramureș au primit sprijin financiar pentru înlăturarea efectelor calamităților. Este vorba despre comunele Oarța de Jos, Poienile Izei, Cernești, Săcălășeni, Strâmtura, Ariniș care au primit câte 50.000 de lei, iar comunele Mireșu Mare, Cupșeni, Repedea au primit câte 100.000 de lei. Totodată, suma de 150.000 de lei a fost alocată orașului Ulmeni, ca sprijin financiar pentru refacerea șarpantei la Liceul Tehnologic Dr. Florian Ulmeanu.
Fonduri au fost acordate și pentru șapte acțiuni culturale. Astfel, Fundația Arte Plus Baia Mare a primit un sprijin financiar de 20.000 de lei pentru organizarea ”Festivalului Arte+” în cadrul Galei premiilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, iar Asociației Heidenroslein Baia Mare i-a fost alocată suma de 25.000 de lei pentru realizarea în comun a proiectului ”Centenarul Marii Uniri – mărturii și fapte ale maramureșenilor”.

Și Palatul Copiilor din Baia Mare a fost sprijinit cu suma de 20.000 de lei pentru realizarea în comun a acțiunii de participare la Concursul de Creație ”Glorie Patriei”. Un sprijin financiar de 12.000 de lei s-a acordat Asociației ”Comunicați cu noi” în vederea realizării în comun a proiectului ”Uniți în sunet de fanfară”, în timp ce Inspectoratul Școlar Județean Maramureș este sprijinit în realizarea a două proiecte. Este vorba despre Sesiunea Interjudețeană de Referate și Comunicări Științifice a elevilor ”Față-n față cu adevărul”, ediția XIX, pentru care s-au alocat 9.000 de lei și Concursul Interjudețean de Matematică al claselor de excelență ”Tinere speranțe”, unde suma alocată a fost de 14.000 de lei. 50.000 de lei s-au acordat orașului Târgu Lăpuș ca sprijin financiar pentru executarea lucrărilor de reabilitare a ”Monumentului eroilor căzuți pentru unitatea tuturor românilor”. Tot 50.000 de lei au fost alocați și pe segmentul sport, către Clubul Sportiv Municipal Baia Mare, ca sprijin financiar în vederea asigurării serviciilor de masă pentru delegația României cu ocazia organizării în Baia Mare a meciului de rugby dintre România și Portugalia, meci organizat sub egida Federației Române de Rugby.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020