Primul contract finanțat în Maramureș pe PNDL2 a fost semnat în comuna Budești

Scris de CJMM. Posted in Economie


Marți, 7 noiembrie 2017, în comuna Budești a fost semnat primul contract finanțat în Maramureș de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE), prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) partea a doua. Semnarea contractului a avut loc în cadrul ședinței de Consiliu Local din Budești, în prezența președintelui Consiliului JudețeanMaramureș, Gabriel Zetea și a reprezentanților administrației locale. Obiectul contractului îl constituie alocarea unei finanțări din bugetul MDRAPFE, în sumă totală de 1.488.726,94 lei pentru realizarea obiectivului de investiții ”Reabilitare și modernizare Școala Gimnazială Budești” în baza Ordinului viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene nr. 3680/2017 privind aprobarea listei obiectivelor de investiții și sumele alocate acestora pentru finanțarea Programului național de dezvoltare locală pentru județul Maramureș, în perioada 2017 – 2020, cu modificările și completările ulterioare.

Valoarea totală a investiției este de 1.569.879,05 lei.
Pe lângă acest contract a cărui finanțare a fost deja semnată, comuna Budești așteaptă să fie finalizată verificarea documentelor pentru alte trei proiecte care au fost deja aprobate pe PNDL2, respectiv extinderea aducțiunii de apă – o rețea secundară și branșamente -  în sumă de 3,9 milioane de lei, reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale din satul Sârbi, cu o valoare de finanțare de 1,5 milioane de lei și reabilitarea și modernizarea cabinetelor medicale, pentru suma de 1,3 milioane de lei. Se speră ca, în cursul acestui an și contractele de finanțare pentru acestre trei proiecte să fie semnat de MDRAPFE.
Liviu Tămaș, primarul comunei Budești a arătat că prezența președintelui Consiliului Județean la ședința Consiliului Local a fost una productivă, fiind semnat primul contract de finanțare pentru reabilitarea și modernizare școlii din Budești. ”Mai avem în lucru alte cinci proiecte, trei pe PNDL și două prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).Reabilitarea școlii din Budești a fost prinsă într-un proiect mai mare, care are și o componentă în AFIR, respectiv reabilitarea școlii și grădiniței din satul Sârbi. Atât pentru acest proiect, cât și pentru cel privind rețeaua secundară pe apă, depus pe PNDL, mai trebuie să transmitem studiile de fezabilitate, fapt care va fi realizat până la finalul lunii noiembrie. În ce privește celelalte proiecte avem toate documentațiile trimise și sperăm să semnăm cât mai repede contractele de finanțare, pentru ca, în primăvara anului viitor să demarăm lucrările de execuție”, a declarat primarul comunei Budești, Liviu Tămaș.
Prezent la acest moment extrem de important pentru comunitatea din Budești, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că dorește să felicite administrația locală, dar și pe primarul Liviu Tămaș pentru hărnicia de care au dat dovadă, un semn în acest sens fiind semnarea în județul Maramureș a primului contract finanțat de Ministerul Dezvoltării prin PNDL. ”Mă bucură faptul că, în Budești, odată cu calmarea orgolilor politice am văzut un Consiliu Local mai unit și care își concentrează eforturile pe proiectele cu finanțare europeană. Pe lângă contractele finanțate la MDRAPFE, cel puțin încă două proiecte europene se află în lucru la Budești, respective modernizarea școlii din Sârbi și reabilitarea rețelei de străzi, iar toate aceste lucrări vor îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea. 

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024