UK Bookmakers

Prefectul Anton Rohian s-a întâlnit cu un grup de oameni de afaceri maramureșeni

Scris de IP. Posted in Economie


La invitația prefectului ing. Anton Rohian și a editorului Alexandru Peterliceanu, reprezentant al Asociației Nord pentru Cooperare și Integrare, la Hotel Carpați a avut loc joi, 21 ianuarie, o întâlnire cu reprezentanți ai mediului de afaceri și ai mediului bancar maramureșean.
Întrunirea a avut ca scop întărirea relațiilor economice dintre Maramureș și Transcarpatia, pe de o parte, și dintre Maramureș și statele arabe, pe de altă parte. Prefectul Anton Rohian le-a vorbit oamenilor de afaceri despre felul în care vede el viitorul unui parteneriat sănătos între România și Ucraina, bazat pe investiții reciproce, și nu pe întâlniri superficiale între reprezentanți ai celor două popoare care să nu aibă niciun efect pozitiv pe termen lung. Relația de bună vecinătate este favorizată și de faptul că guvernatorul Transcarpatiei, Ghennadi Moskal, iubește românii.

În ceea ce privește relația Maramureșului cu statele arabe, trebuie precizat faptul că aceasta este una privilegiată și datorită activității Asociației Nord pentru Cooperare și Integrare. Relațiile diplomatice dintre România și Regatul Hașemit al Iordaniei datează de 50 de ani, iar Maramureșul are un atu în faptul că ambasadorul României în Iordania este Excelența Sa Bogdan Filip, originar din județul nostru. Prefectul Anton Rohian a arătat că s-ar putea iniția o colaborare strânsă între Maramureș și Iordania în domeniul agriculturii, în care zona noastră are multe de oferit. Trebuie menționat și faptul că în Iordania trăiesc foarte mulți români. Acolo lucrează aproape 10.000 de medici care au urmat o facultate în România, dintre care mulți sunt căsătoriți cu românce.
Un alt scop al întâlnirii a privit intenția reprezentantului Editurii Proema și al Asociației Nord pentru Cooperare și Integrare de a marca cei 50 de ani de relații diplomatice prin lansarea, în Iordania, a volumului “Poeme fără frontiere. Selecție din lirica română și iordaniană contemporană” și a albumului “Săpânța” (ambele volume sunt bilingve: română – arabă). Pentru acest eveniment, Alexandru Peterliceanu caută sprijinul oamenilor de afaceri maramureșeni.
Prefectul Anton Rohian a profitat de această întâlnire pentru a le vorbi celor prezenți despre faptele remarcabile ale unor familii din Germania și Franța, care au investit în Maramureș în salvarea unor case tradiționale și punerea lor în circuitul touristic (la Botiza și Rozavlea). Acesta i-a îndemnat pe oamenii de afaceri să aibă în vedere și astfel de investiții, care ar fi atât de benefice județului.
În ceea ce îi privește pe întreprinzătorii maramureșeni, aceștia s-au arătat dornici de a-și extinde afacerile peste granite și au solicitat o întrevedere cu ambasadorul României în Iordania, pentru o discuție punctuală legată de interesele comune ale oamenilor de afaceri din cele două țări.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2018