UK Bookmakers

Dispar 5 bănci din România. BNR nu poate decât să le constate decesul

Scris de RL. Posted in Economie


Cinci instituţii bancare dispar din România în acest an. Volksbank, Millennium, RBS şi Bank of Cyprus vor ieşi din lista instituţiilor de cre­dit din statisticile BNR după ce Montepio a făcut deja acest pas.
Consolidarea sistemului bancar în urma tranzacţiilor de vânzare de portofolii şi de bănci din ultimii ani se va vedea în statistici, numărul de jucători care activează pe piaţa locală urmând să se reducă la 35 de bănci.
Volksbank, Millennium, RBS şi Bank of Cyprus vor ieşi din lista instituţiilor de cre­dit din statisticile BNR după ce Montepio a făcut deja acest pas, scrie zf.ro.

Siste­mul bancar cuprinde acum 40 de bănci, dar jumătate au o cotă de piaţă de sub 1%, ceea ce ge­ne­rează de mult timp dezbateri privind nevoia de con­solidare a sistemului. Ultimii ani au adus câteva fu­ziuni şi achiziţii, dar există în continuare un număr de bănci care-şi caută cumpărător.

Acţionarii Băncii Carpatica au aprobat partici­parea fondului american de private equity JC Flowers la o majorare de capital de 110 mil. lei care ar trebui să aibă loc în noiembrie.

Din cele patru bănci româneşti cu ca­pital grecesc - Alpha, Bancpost, Piraeus şi Banca Ro­mâ­nească -, deocamdată doar Piraeus Bank a făcut un pas spre vânzare.

Banca Transilvania a semnat la sfârşitul anului tre­cut un angajament ferm pentru preluarea Volks­bank, iar în aprilie a anunţat finalizarea tranzacţiei. Pro­cesul de integrare a Volksbank în Banca Transil­va­nia a par­curs câteva etape şi a intrat în linie dreaptă, fu­ziunea ur­mând să se finalizeze în 2015.

Data efect­ivă a fuziunii BT-Volksbank este 31 decembrie 2015, mo­ment din care Volksbank România îşi încetează existenţa, iar în­tre­gul său patrimoniu va trece la Banca Tran­silvania, potrivit sursei citate.

http://www.realitatea.net/dispar-5-banci-din-romania-bnr-nu-poate-decat-sa-constate-decesul_1818077.html

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2018