Romii cu palate şi maşini scumpe din Buzescu, vedete la Al Jazeera

Scris de GR. Posted in Economie


Junaliştii postului internaţional de ştiri Al Jazeera au vizitat localitatea Buzescu din judeţul Teleorman, unde 35% dintre locuitori sunt romi şi au realizat un reportaj despre o altfel de comunitate romă decât cea prezentată în presa din toată lumea.
„Spre deosebire de percepția generală, conform căreia romii sunt săraci, această comunitate este destul de prosperă. Casele mari au un design extravagant, bogat ornamentat, iar construirea lor poate dura ani de zile”, relatează jurnaliştii străini în descrierea unui fotoreportaj intitulat „Romii bogaţi ai României”.


Doar un singur drum trece prin localitatea cu 5.000 de rezidenţi din sudul României, iar de o parte şi de alta a lui sunt înghesuite vile înalte. Locatarii dețin cele mai noi masini sport de lux şi mulţi dintre ei conduc afaceri profitabile, fără a specifica însă în ce domenii. „Atunci când vine vorba de mafie, Costica Stancu, un rom bogat, întreabă «Mafie? Ce Mafie? Banii sunt munciţi – nu din cerșit sau alte negustorii»”, relatează aljazeera.com.

Potrivit Stelianei, un alt membru bogat al comunităţii rome, cei mai mulţi dintre romii din Buzescu trăiesc într-o singură cameră a vilei pe care şi-au construit-o, întrucât nu îşi permit să încălzească toată clădirea. „Trebuie să arătăm că avem bani, atât”, a declarant femeia jurnaliştilor străini.

Primele familii de romi s-au stabilit în această zonă pe la 1860, pentru a lucra pământul și a prelucra metale, astăzi, peisajul nu este cu mult schimbat, cu excepția caselor opulente care contrastează cu căsuțele ţărăneşti ale celorlalţi săteni din Buzescu, relatează publicaţia citată.

http://www.gazetaromaneasca.com/focus/romania/7659-romii-cu-palate-i-maini-scumpe-din-buzescu-vedete-la-al-jazeera.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024