A realizat una dintre marile INVENŢII ale omenirii dar a uitat să o patenteze

Scris de Mihaela STOICA. Posted in Dezvaluiri


A neglijat să facă o cerere pentru patentarea invenţiei.
Pe 24 martie 1896, fizicianul rus Aleksandr Popov realiza prima transmisie a unui semnal prin unde radio din istorie.
Cu toate acestea, cinstea de a fi inventat transmisia radio nu i-a revenit lui deoarece a neglijat să facă o cerere pentru patentarea invenţiei.
Aleksandr Popov s-a născut în satul Turinskie Rudniki, în Munţii Ural, în familia unui preot. În tinereţe s-a arătat interesat de ştiinţele naturii, iar tatăl s-a străduit să-i asigure o educaţie cât mai bună. A urmat cursurile seminarului din Perm, iar apoi ale Universităţii de stat din Sankt Peterburg. După absolvire, Popov a început să lucreze ca asisten într-unul dintre laboratoarele universităţii, iar apoi a plecat să predea la Şcoala rusă de torpile navale din Kronstadt din insula Kotlin.În 1894, el a costruit primul lui receptor radio, un detector de unde electromagnetice. Acest aparat a fost perfecţionat mai apoi, fiind transformat în detector de fulgere şi a fost prezentat Societăţii ruse de fizică şi chimie pe 7 mai 1895.

În martie 1896, Popov a efectuat transmisii radio între diferite cladiri ale capitalei. După ce a aflat de sistemul lui Guglielmo Marconi, Popov a efectuat comunicaţii între o navă şi o staţie terestră de recepţie pe distanţe de la 10 km (1898) până la 50 km (1899).

https://www.descopera.ro/istorie/14041480-a-realizat-una-dintre-marile-inventii-ale-omenirii-dar-a-uitat-sa-o-patenteze

 

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021