UK Bookmakers

Mișcarea #MeToo – Traumele femeilor abuzate sexual, adunate sub umbrela unui hashtag

Scris de LB. Posted in Dezvaluiri


Mișcarea #MeToo | Scandalul sexual în care este implicat producătorul Harvey Weinstein a generat o campanie online privind hărţuirea sexuală. Sub umbrela hashtagului #MeToo, femei din întreaga lume povestesc traumele pe care le-au trăit: „Și eu am fost agresată sexual”. Extrem de rapid, acest hashtag a devenit extrem de distribuit pe Twitter, dar și pe Facebook.

Scandalul sexual de la Hollywood care a cuprins lumea

De mai bine de o săptămână, cetatea filmului a fost cuprinsă de un scandal sexual de proporții. Totul a început pe 5 octombrie, când publicația New York Times scria un articol în care erau formulate primele acuzații împotriva producătorului extrem de influent de la Hollywood.

Actrițele Ashley Judd și Rose McGowan au povestit cum au fost hărțuite sexual de cel pe care Meryl Streep l-a comparat cu Dumnezeu într-un discurs. În scurt timp, alte actrițe au prins curaj, iar acuzațiile nu au contenit să apară. Angelina Jolie și Gwyneth Paltrow s-au numărat și ele printre victimele lui Harvey Weinstein.

Mesajul Alysei Milano și mișcarea #MeToo

Acest scandal s-a transformat într-o campanie online, respectiv în mișcarea #MeToo. Mesajul actriței Alyssa Milano a fost cel care a devenit viral și a reușit să lanseze această mișcare. Ea le-a cerut persoanelor care îi urmăresc activitatea pe rețelele de socializare să publice comentarii cu mesajul #MeToo, în cazul în care au fost vreodată hărțuite sau agresate sexual. Rapid, mesajul a strâns peste 60.000 de comentarii, iar milioane de oameni au început să-și împărtășească experiențele de hărțuire sexuală și abuz, prin numeroase mesaje publicate pe Facebook, dar şi pe Twitter, folosind hashtagul „#MeToo”/”Şi eu”.

Nu a durat mult ca #MeToo să devină printre cele mai populare trenduri de pe Twitter. „Am trăit acest lucru, la fel ca multe alte persoane. Nu este în regulă. Este o problemă care trebuie să fie luată în serios şi oprită” – este doar un mesaj dintre zecile de mii scrise pe Twitter.

https://www.libertatea.ro/stiri/miscarea-metoo-traumele-femeilor-adunate-sub-umbrela-unui-hashtag-2005413

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020