UK Bookmakers

Șase sute de lei, prețul unui mort. Un medic de la Ambulanța Cluj era omul cioclilor aflați în permanentă căutare de înmormântări

Scris de Cristian Burcioiu. Posted in Dezvaluiri


Mirosul banilor l-a făcut pe un medic să uite de toate jurămintele și de toate codurile profesionale și să se vândă unui patron de firmă de pompe funebre. Aflat în apropierea cazurilor extrem de grave, medicul Speranța Adriana Coldea nu se sfia să intermedieze legătura dintre familia celui decedat și cioclii care ”vânează” înmormântări.
Afacerea cu morți în care era implicat medicul Speranța Adriana Coldea, ajunsese, de ceva vreme, subiect de investigație pentru ofițerii DGA. Existau informații care o plasau pe angajata Ambulanței Cluj într-o filieră care intermedia legătura rapidă între familia bietului om plecat din această lume și o firmă de pompe funebre. Pentru fiecare mort preluat de ”colaboratorii” ei, medicul primea ”mulțumirile” patronului contabilizate în câteva sute de lei! În acest context, pentru a obține probele esențiale – pontul, negocierea și răsplata financiară pentru munca de lămurire dusă cu familia mortului -, investigatorii au supravegheat-o pe Coldea minut cu minut.Filaje, interceptări telefonice, supravegheri ale tuturor mijloacelor de comunicare electronică. Așa, ofițerii DGA au aflat că medicul Coldea și Dan Ionescu, patron al firmei Rotcons SRL Cluj, urmau să se întâlnească pentru ca angajata Ambulanței Cluj să-și primească partea din afacerea cu morți.

”Cei doi s-au întâlnit în fața Cinematografului Florin Piersic, din Piața Unirii din Cluj. Au stat puțin de vorbă după care patronul firmei de pompe funebre i-a dat medicului 600 de lei. După ce infracțiunea s-a consumat și cei doi s-au despărțiț, ofițerii DGA au intervenit și i-au dus la audieri”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

Banii reprezentau, conform acelorași surse, mulțumirile lui Ionescu pentru ultima ”livrare” făcută de medicul Coldea la jumătartea lunii martie. Atunci, doctorul de la Ambulanța Cluj a făcut parte dintr-un echipaj care a constatat decesul unui bărbat pe care, la recomandarea lui Coldea, l-au înmormântat angajații lui Ionescu. La audieri, cei doi au recunoscut acest ultim capitol al afacerii lor cu morți, însă nu au suflat nici o vorbă despre o colaborare în timp, suspiciune pe care o au anchetatorii. ”Există indicii că cei doi ar fi colaborat în timp, dar acest lucru va trebui probat în timpul investigațiilor care vor continua”, au adăugat surse apropaite anchetei.

Medicul Speranța Adriana Coldea și Dan Ionescu nu au inventat apa caldă și mersul pe jos. Existența unor astfel de filiere ale morții îi leagă prin conexiuni nevăzute, dar deosebit de strânse, pe unii dintre angajații morgilor spitalelor, pe unii dintre medici, ambulanțieri sau asistenți care lucrează în camerele de gardă de reprezentanți ai firmelor de pompe funebre care își fac veacul pe lângă orice spital. La sugestia venită la momentul oportun din partea oamenilor aflați pe ștatele de plată ai cioclilor, aparținătorii celui care a murit fie în spital, fie pe stradă în urma unui accident, aleg singura opțiune care li se oferă. Disperați și grăbiți să treacă peste momentele grele, membrii familiei celui decedat acceptă propunerea care-i va băga în buzunare un comision colaboratorului firmei de pompe funebre care a dat pontul.

Șeful Serviciului de Ambulanță Cluj a declarat că medicul prins în flagrantîn timp ce lua mită era în afara orelor de serviciu. Din datele pe care le deţinem până în prezent, la momentul săvârşirii flagrantului respectiv, în seara zilei de 11 aprilie, doamna doctor era în afara programului de lucru la Serviciul de Ambulanţă Cluj. Deci, este o acţiune proprie, personală, nelegată de Serviciul de Ambulanţă”, a spus Horia Simu, potrivit monitorulcj.ro.

Acesta a mai spus că respectivul caz va fi analizat și în Comisiile de etică și disciplină, când procedurile legale vor permite acest lucru.

http://www.libertatea.ro/stiri/trafic-cu-morti-la-ambulanta-cluj-un-doctor-fost-prins-flagrant-1804712

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2018