Scriitorul american Dean Koontz a prezis Coronavirusul în anul 1981
De-a lungul timpului au existat întotdeauna oameni care au fost inspirați sau care au fost receptivi și deschiși la informațiile primite.
Așa cum bătrânii noștri au descâlcit tainele naturii și-ale plantelor, ei știind exact ce trebuie și când trebuie acestea culese, pentru ce boli și cum să fie folosite, tot așa indienii au știut citi mersul vântului sau urmele animalelor.
O dată cu modernizarea și cu tehnologizarea ne-am pierdut aceste relații sacre cu natura, aceste daruri divine s-au prăfuit și omul a devenit dependent de produse prefabricate sau fabricate.
Momentul marchează trecerea de la statutul de culegător – vânător la cel de consumator.
Puțini mai sunt cei care pot accesa astfel de informații acum.
Avertismente sfidate criminal
Așa cum s-a demonstrat deja, Organizația Mondială a Sănătății a avertizat guvernele lumii încă din luna februarie a anului trecut de iminența apariției unei noi pandemii.
Chiar dacă bătrânii noștri spuneau că „omul gospodar își face vara sanie și iarna car”, guvernanții noștri n-au schițat nimic în acest sens.
Mai mult chiar, după metoda arhicunoscută „dormi liniștit, FNI veghează!”, absolut aceleași personaje care acum sunt în prim-planul luptei cu acest COVID – 19 ne dădeau atunci garanții că totul este sub control.
Din acest punct de vedere consider că ele ar trebui trase la răspundere pentru neglijența criminală, pentru că moartea atâtor oameni, stresul izolării și suferința unei țări întregi li se datorează.
Așadar, dacă n-au ținut ei cont de acest avertisment imediat, cum să fi ținut ei cont de cartea „The Eyes of Darkness” (Ochii întunericului), carte de ficțiune publicată în anul 1981 de scriitorul american Dean Koontz?!
Antecedente istorice
A trebuit să se întâmple nenorocirea pe care o trăim din plin acum ca despre un roman de ficțiune publicat în anul 1981 să se vorbească atât.
Situația amintește de faptul că de Nostradamus s-a vorbit mult și că scrierile sale au fost disecate și reeditate-n tiraje astronomice abia după ce prevestirile din multe versete s-au confirmat.
Nu de aceeași atenție au avut parte, de-a lungul vremii, teologul și filosoful italian Giordano Bruno sau scriitoarea profet a Adventiștilor de Ziua a 7-a, Ellen G. White, fost membru habotnic până atunci al Mișcării Milleriste.
Primul a plătit cu viața credința sa în viața extraterestră după ce a dezvoltat teoriile cu Copernic, în timp ce a doua a eșuat cu anunțul sfârșitului lumii, după mai multe stări revelatorii.
Temându-se că oamenii vor considera că ei ar putea experimenta boli mintale sau mesmerism, ambii nu și-au împărtășit inițial viziunile novatoare.
Până la urmă Bruno a murit ucis de Inchiziție, iar White bogată, în vara anului 1915.
Ei bine, scriitorul Dean Koontz ar trebui înscris pe această listă scurtă a oamenilor vizionari, din punctul meu de vedere.
El a prezis epidemia actuală de coronavirus, virus care a infectat până acum peste un milion de oameni la scară planetară și care a ucis peste 51.000 de persoane, conform datelor anunțate de Universitatea „Johns Hopkins” din Baltimore, singura care monitorizează la nivel global efectele acestui virus.
Romanul de ficțiune „Ochii întunericului” se dovedește a fi o realitate cruntă
Așadar, în anul 1981 scriitorul american Dean Koontz a publicat cartea „The Eyes of Darkness” (Ochii întunericului), un roman de ficțiune în care a prezis, cu exactitate și în mod straniu pandemia cu care ne confruntăm.
El spune aici povestea unui laborator militar din China – ce coincidență! – un laborator care produce un virus nou special pentru a fi folosit ca armă biologică în vreme de război.
Ironic sau nu, dar acel laborator este localizat EXACT în orașul Wuhan, iar virusul de numește „Wuhan – 400”.
Ca un făcut, SINGURA mare diferență dintre cele scrise de Dean Koontz și realitatea pe care o trăim este aceea că în carte virusul era făcut în laboratoarele din afara orașului, în timp ce Covid – 19 își are originile chiar în mijlocul orașului.
Diferențe și asemănări între carte și realitate
Așadar, cei specializați în diversiune s-au apucat să disece cartea lui Dean Koontz.
Cu referire la diferența de proveniență – ca loc – a virusului eu spun că ei nu țin cont de faptul că orașul s-a dezvoltat enorm față de anul 1981, ajungând astăzi să fie capitală a Provinciei Hubei și cel mai populat oraș din China centrală cu cele 12 milioane de locuitori și această diferență devine nesemnificativă.
Se spune că nici caracteristicile celor două virusuri nu ar coincide.
În cartea lui Dean Koontz, persoanele infectate cu Wuhan-400 nu supraviețuiesc mai mult de 24 de ore, iar virusul are o mortalitate de 100%, ceea ce nu este valabil și în cazul Covid-19, care are a ucis până acum doar 8-9% din persoanele infectate.
De asemenea, Wuhan-400 afectează doar oamenii, iar „nicio altă ființă nu poate fi purtătoare”, în timp ce Covid-19 ar fi provenit de la lilieci.
Dacă, noul tip de coronavirus produce pneumonie, Wuhan-400 afectează creierul, unde „secretă o toxină care mănâncă creierul, la fel cum acidul de baterie dizolvă tifonul”.
De asemenea, au existat discuții și pe tema numelui virusului Wuhan-400.
În cartea originală, publicată în 1981, arma biologică purta inițial numele „Gorki-400”, și era produsă de sovietici.
Numele a fost schimbat în noua ediție a romanului, din 2008, în Wuhan-400, potrivit snopes.com.
Teoria conspirației și nu prea
Pe măsură ce virusul SARS-CoV-2 s-a răspândit în întreaga lume, crescând de la o oră la alta numărul persoanelor infectate de coronavirus şi al deceselor provocate de COVID-19, teoriile conspiraţiei şi miturile din jurul lui nu au întârziat să apară.
Unul dintre cele mai persistente mituri este acela că noul coronavirus, numit virusul SARS-CoV-2, ar fi fost scăpat de către oamenii de ştiinţă dintr-un laborator din Wuhan, unde a izbucnit focarul.
O nouă cercetare asupra virusului SARS-CoV-2 poate combate această teorie.
Un grup mix de oameni de ştiinţă din SUA, Marea Britanie şi Australia au comparat genomul acestui nou coronavirus cu celelalte şase forme de coronavirus care ne-au afectat anterior.
Este vorba de SARS, MERS şi SARS-CoV-2, care pot provoca boli severe, dar şi de virusurile HKU1, NL63, OC43 şi 229E, care de obicei cauzează simptome uşoare, au scris cercetătorii în studiul lor publicat în 17 martie în revista „Nature Medicine”.
Virusul SARS-CoV-2 face parte din aceeaşi familie cu virusul care provoacă Sindromul Respirator Acut Sever (SARS), care s-a răspândit pe întregul glob în urmă cu aproape 20 de ani.
Oamenii de ştiinţă au studiat modul în care SARS-CoV diferă de SARS-CoV-2, cu câteva modificări cheie ale codului genetic.
Asemănătoarea cu virusurilor detectate la lilieci şi pangolini
Potrivit studiului, natura este mai inteligentă decât oamenii de ştiinţă, iar structura moleculară generală a acestui virus este diferită de coronavirusurile cunoscute şi seamănă mai mult cu cele găsite la lilieci şi pangolini, care au fost puţin studiate şi nu sunt cunoscute ca provocând rău oamenilor, până acum.
În loc de concluzii
Indiferent de proveniența în sine a acestui virus care face actualmente ravagii, indiferent de cerbicia cu care mulți contestă vizionarea abordare a lui Dean Koontz este un fapt sigur că el vorbea de așa ceva încă de acum aproape 40 de ani și că nimeni n-a luat în serios această stare revelatorie sau această scurgere de informații secrete.
https://necenzuratmm.ro/cultura/55009-scriitorul-american-dean-koontz-a-prezis-coronavirusul-in-anul-1981.html#sigFreeId9d61a72b0a