Atmosferă incendiară la ediția aniversară ”Tezaur folcloric” - 60 de ani de activitate ai Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania”

Scris de CJMM. Posted in Cultura


Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania” aniversează 60 de ani de existență, iar pentru a marca cum se cuvine acest moment aniversar, conducerea instituției a gândit un adevărat program de muzică, dans și voie bună. Pe parcursul a două zile, 27 și 28 martie 2019, cu începere de la ora 18.00, Sala Sporturilor ”Lascăr Pană” din Baia Mare găzduiește un eveniment de mare ținută, acolo unde ”nume grele” ale folclorului românesc urcă pe scenă pentru a încânta publicul spectator. Concertul extraordinar este organizat de Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania” în colaborare instituția Consiliului Județean Maramureș, dar și cu Televiziunea Română, prin emisiunea ”Tezaur Folcloric”.
În seara zilei de miercuri, 27 martie, printre cei care au transmis felicitări și aprecieri pentru activitate membrilor Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania” s-au aflat și reprezentanții executivului Consiliului Județean Maramureș. Gabriel Zetea, șeful administrației județene a subliniat faptul că, în ultimii doi ani au fost foarte multe aniversări ale celor mai importante instituții din istoria județului Maramureș.
”În urmă cu doi ani am aniversat 25 de ani de la înființarea Consiliului Județean, anul trecut am sărbătorit 100 de ani de la Marea Unire a României, dar și 50 de ani de la înființarea județului Maramureș, de la reorganizarea administrativ-teritorială care a avut loc în anul 1968.

Continuăm, în 2019, cu alte aniversări, respectiv 50 de ani de învățământ tehnic în Baia Mare, acțiune în care suntem parteneri alături de Centrul Universitar Nord din Baia Mare, iar acum sărbătorim 60 de ani de activitate ai Ansamblului Folcloric Național Transilvania. Noi, reprezentanții Consiliului Județean Maramureș, aflați vremelnic în funcții de conducere, suntem patronii spirituali ai acestor oameni minunați care formează Ansamblul Transilvania și care ne fac cinste prin acțiunile lor, atât în țară, cât și peste hotare. Și pentru că un astfel de moment important merită să rămână în amintire, am oferit o plachetă aniversară conducătorilor instituției. Îmi doresc ca, peste ani și ani, să își aducă aminte cu toții de aceste momente, de această generație extraordinară. Și nu pot să nu amintesc de momentul festiv pe care l-am trăit marți, la Palatul Administrativ, casa Consiliului Județean, acolo unde am avut o întâlnire de suflet cu foștii angajați ai Ansamblului, marii artiști ai Maramureșului, oameni cu un talent imens care au dus la perpetuarea tradiției. Și toată munca lor au oferit-o în dar noii generații venită în urma lor, o generație care face cinste înaintașilor și care ne reprezintă cu onoare în lumea întreagă. Ne înclinăm în fața talentului și dedicării pe care o au acești oameni minunați și le dorim mult succes pe mai departe”, a precizat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.
    Și vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș a luat cuvântul vorbind la modul cel mai apreciativ despre artiștii de elită ai Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania”, această ”uzină de folclor a Maramureșului”. ”Aprecierea pe care o am față de toți acești artiști și față de conducerea Ansamblului este una cu adevărat obiectivă și îi felicit din suflet pe fiecare în parte. Munca lor reprezintă un adevărat act profesionist, și mă bucur că au ales să facă echipă cu Ghiorghița Nicolai, reprezentanta echipei Televiziunii Române, o adevărată profesionistă căreia i-am înmânat cu bucurie un simbol al județului Maramureș. Este vorba despre logo-ul județului, poarta și biserica maramureșeană, semn al credinței și tradiției care dăinuie de veacuri aici, în Maramureș”, a conchis vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș.
    În prima seară de folclor autentic românesc și maramureșean, spectacolul s-a întins pe parcursul a cinci ore, urmând ca joi seara, de la ora 18.00, participanții să fie așteptați cu noi și noi surprize muzicale.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020