Recunoștință și apreciere pentru Generația de Aur a Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”

Scris de CJMM. Posted in Cultura


Marti, 26 martie 2019, în sala Bogdan Vodă a PalatuluiAdministrativ din Baia Mare a avut loc  întâlnirea festivă  #60Aniversar. Evenimentul  organizat de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș și TVR1, dedicat generației care a pus temelia celei mai prestigioase instituții de cultură din județul Maramureș, s-a bucurat de prezența a numeroși artiști pensionari și foști angajați ai instituției de cultură care sărbătorește, în această perioadă, 60 de ani de activitate neîntreruptă în slujba culturii și artei tradiționale Românești.
După momentul de reculegere ținut în memoria artiștilor pe care Dumnezeu i-a chemat să promoveze folclorul maramureșean în Împărăția Lui, Iuliana Maria Dăncuș, director al  Ansamblului Folcloric Național „Transilvania” a mulțumit artiștilor seniori pentru colaborare și pentru contribuția semnificativă adusă în toți acești ani, propunând ca, astfel de întâlniri să fie organizate anual.
„Mulțumesc în numele meu personal și al celor care astăzi constituie partea activă a Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”. Fără acești artiști, noi astăzi nu am fi existat.

În toți acești ani la care au fost părtași au ars pe altarul culturii și al artei, pentru ca noi să putem să ne simțim cu adevărat artiști. Numeroasele concursuri la care au participat și au câștigat importante premii au adus prestigiu instituției și județului nostru. M-am bucurat să îi văd într-un număr atât de mare și am propus să retrăim anual această bucurie, în data de 19 martie, ziua în care Sfatul Popular al Regiunii Baia Mare a hotărât să înființeze această frumoasă instituție”, a declarat Iuliana Maria Dăncuș, directorul Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania”.

Gabriel Zetea: Ansamblul Folcloric ”Transilvania” este partenerul de nădejde al Consiliului Județean Maramureș

La rândul său, Gabriel Zetea, președintele Consiliul Județean Maramureș a adresat mulțumiri artiștilor prezenți pentru modul în care aceștia au reușit să păstreze și să promoveze folclorul autentic maramureșean și și-a exprimat recunoștința pentru cinstea pe care această generație  o aduce județului nostru.
„Nu există acțiune culturală  a Consiliului Județean Maramureș, desfășurată în județ, în țară ori peste hotare, la care Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” să nu fie partenerul de nădejde pe care instituția noastră  știe că se poate baza. Dat fiind faptul că  această întâlnire festivă s-a bucurat de prezența a numeroși oameni minunați care au activat de-a lungul celor șase decenii de activitate  în cadrul Ansamblului, a reprezentat un moment extrem de important și am dorit să transmit recunoștința noastră pentru tot ce au făcut pentru  județul nostru. Sunt cu toții mari personalități ale județului Maramureș și le-am mulțumit pentru lucrurile frumoase pe care le-au făcut, pentru felul în care știu să respecte tradiția Maramureșului și modul în care o duc mai departe. Fără toți acești artiști minunați, noi  nu am  fi avut un ansamblu folcloric național la nivelul la care suntem astăzi. Felul în care au reușit să facă performanță într-un domeniu atât de dificil constituie un  model pe care generațiile tinere de artiști care activează în prezent în cadrul Ansamblului Folcloric Național „Transilvania” îl urmează”, au fost cuvintele adresate de președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, Generației de Aur a Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”.
 Prezența la eveniment a  Gheorghiței Nicolae, producătorul emisiunii Tezaur Folcloric a TVR1 a fost surpriza întâlnirii festive, care a continuat cu acordarea de  diplome onorifice și  plachete aniversare artiștilor seniori și foștilor angajați care au activat în sectoarele orchestră, balet și administrativ. Momentul festiv a fost încheiat cu  ciocnirea cupei cu șampanie.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2022