La cea de-a XVII-a ediţie a Festivalui Avangarda din Bacău

Scris de Ioan Romulus Şter. Posted in Cultura


Volumul „Scrisori de dragoste expediată” semnat de Ioan Romeo Roşiianu a luat premiul pentru „Cea mai bună carte de poezie a anului 2017”


În perioada 23 – 25 septembrie 2018 s-a desfăşurat la Bacău cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Concurs Naţional de Creaţie Literară „Avangarda”, deja unul dintre cele mai prestigioase de acest gen din ţară.
Ziaristul şi scriitorul băimărean Ioan Romeo Roşiianu a cîştigat premiul pentru „Cea mai bună carte de poezie a anului 2017”.
Volumul premiat este „Scrisori de dragoste expediată”, o ediţie bilingvă, româno – engleză, „Letters of Delivered Love”, a apărut la Editura „Grinta” din Cluj – Napoca, în cadrul Colecţiei „eCreator”, iar traducerea îi aparţine poetei timişorene Patricia Lidia.
Portretele din interior ale autorului sunt semnate de Ioan marchiş şi Emanuel Luca, ilustraţia lui Ioan Marchiş, iar tehnoredactarea şi coperta a fost făcută de Adalbert Solticzki.


Pentru acelaşi volum Ioan Romeo Roşiianu a primit, imediat după apariţia acestui, la ediţia de anul trecut a Festivalului Internaţional de Poezie de la Sighetu Marmaţiei Premiul Revistei „Familia” din Oradea.
Vă mai reamintim că în primăvara acestui an acelaşi Ioan Romeo Roşiianu a mai obţinut locul I şi Premiul pentru proză scurtă la cea de-a V-a ediţie a Festivalului Concurs de Literatură „Alexandru Macedonski”, dar şi Premiul „Centenarul Marii Uniri” la Chişinău, la prima ediţie a Uniunii Oamenilor de Creaţie, al cărui preşedinte pe Maramureş şi este.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2022