UK Bookmakers

Tabăra Naţională de Literatură Ecreator – Călinești, Maramureș, ediția întâi, 2017

Scris de AL. Posted in Cultura


În perioada 15-17 septembrie 2017, eCreator organizează Tabăra Naţională de Literatură eCreator – Călinești, Maramureș.
Prima ediție a acestei manifestări culturale se anunță spectaculoasă, pentru că dă timpul pe repede înainte și debutează cu tăierea tradițională a porcului, după care, îmbuibați de porcării, invitații se vor recita poetic și se vor folkăi laolaltă în curte la Pensiunea Cosău, situată într-o zonă liniştită şi plină de verdeaţă din localitatea Călineşti.
Asta în prima zi, pentru că a doua va începe, după trezirea din mahmureală, cu un concurs de pescuit scriitori și va continua cu vizitarea împrejurimilor și a monumentelor istorice și de arhitectură din zonă, după care iar poezie, și iar folkărie, plus o seară de muzică moroșenească.A treia zi, rezervată pentru iertarea păcatelor, va debuta cu vizitarea Mănăstirii Bârsana, unde cu siguranță poeții se vor ruga pentru mai multă inspirație și pentru sănătatea cititorilor. Apoi, spre a posti un pic, participanții vor sări peste masa de prânz, în favoarea unui picnic la iarbă verde-verde, pe malul râului Cosău.

Se zvonește că prin zonă ar pluti o aromă de pălincă bătrână-bătrână, stătută vreo 30 de ani în butoaie originale de dud. Amu, dacă așe o hi, vom vide și vom be. Ca să ne putem recita seara, la un foc de tabără, și să ne folkăim din nou. Doamne-ajută!

Parteneri media ai acestui eveniment cultural sunt: actualitatea literară, Direcția 9, Cafeneaua literară, Urmuz și Revista nouă.

http://actualitatea.eu/tabara-nationala-de-literatura-ecreator-calinesti-maramures-editia-intai-2017/

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2018