Descoperire istorica! Au fost scoase la iveală VESTIGII care CERTIFICĂ EXISTENŢA PE PÂMÂNT a CREATORULUI uneia dintre CELE MAI RĂSPÂNDITE RELIGII DIN LUME!

Scris de libertatea.ro. Posted in Cultura


Până acum, viaţa lui Buddha este cunoscută doar prin tradiţie orală sau texte posterioare vieţii sale, dar recentele descoperiri permit arheologilor să datarea ştiinţifică a vieţii sale, fiind un eveniment major în istoria religiilor.

Săpăturile realizate sub templul Maya Devi de la Lumbini (vest) au scos la lumină vestigiile unei structuri de lemn, "care a putut fi datată ştiinţific din secolul al VI-lea î.e.n.", a anunţat luni arheologul Robin Coningham de la Universitatea britanică Durham. Această "descoperire majoră" aduce "elemente noi într-o dezbatere foarte veche" cu privire la viaţa lui Buddha, a adăugat el.

Până acum, cele mai vechi structuri budiste din Lumbini datau din secolul al III-lea î.e.n., din vremea împăratului Asoka, care a răspândit budismul din Afganistanul de azi până în Bangladesh, acum însă, recentele vestigii scoase la ivaelă certifică datarea ştiinţifică a vieţii sale şi a emergenţei budismului, în secolul al VI-lea î.e.n.

"Continuitatea directă pe care o ilustrează vestigiile de la Lumbini reflectă dezvoltarea budismului, care a început ca un cult local, apoi s-a răspândit în lume", afirmă cercetătorii, potrivit Agerpres.

Situl de la Lumbini, aproape de graniţa de nord a Indiei, este înscris pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO şi este unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj ale budismului, frecventat de un milion de persoane pe an.

Religia budistă numără circa 500 de milioane de adepţi în întreaga lume.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/descoperire-istorica-certifica-existenta-pamant-buddha-473046.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii   

0 #1 Rabba baba 28-12-2013 18:48
"Mare branza un kil de lapte"

Ce mare descoperire de nimic.
UN IDOL SI O SCARBA
un dumnezeu inventat !

UNUL SINGUR este Dumnezeul Cel vesnic viu !
Cel care a facut cerurile si pamantul !

toti ceilalti sant lemne si pietre >gunoi !

Sau nu ati citit sfintele scripturi?
Ele vorbesc despee IDOLI ca o gelozie a Domnului
Inca cu 3400 de ani in urma

Asa ca nu au facut decat sa CONFIRME BIBLIA
insa daca doar in secolul 6 santeti cu IDOLII, atunci mai aveti mult de rascolit prin gunoaiele istoriei
SAU CEL MAI BINE INTOATCETI-VA LA DUMNEZEUL CEL VESNIC VIU >
SI AZI !caci maine poate fi prea tarziu
Citat
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2022