Stâlpii de lumină care „coboară” din cer

Scris de ro.stiri.yahoo.com. Posted in Cultura


O fotografie a unor lumini care, aparent, coboară din cer, realizată de finlandezul Thomas Kast, a ajuns pe site-ul NASA.

Fotograful Thomas Kast a reuşit să realizeze o fotografie uimitoare a unor fascicule luminoase care, aparent, coboară din cer. Imaginea a fost publicată pe site-ul NASA. Pagina de Internet, administrată de NASA şi de Michigan University of Technology, publică zilnic cele mai bune fotografii care reprezintă universul.

Competiţia este acerbă, iar Kast nu este la prima tentativă de a câştiga concursul.

Este prima oară când fotograful născut în Germania, care trăieşte de 15 ani în Oulu, Finlanda, întâlneşte condiţii atmosferice prielnice pentru fotografierea în condiţii optime a "stâlpilor de lumină", relatează mediafax.ro. "Speram de multă vreme că o să reuşesc. E o realizare importantă pentru mine şi am fost felicitat de mulţi oameni", spune el.

Kast a observat fasciculele de lumină când mergea spre magazin ca să cumpere mâncare pentru pisici şi şi-a pregătit aparatul foto pentru a imortaliza fenomenul. El a reuşit să fotografieze timp de 10 minute, timp în care a încercat să obţină unghiurile şi compoziţia perfecte.

Stâlpii de lumină apar în general deasupra sau dedesubtul Soarelui, dar în condiţii atmosferice perfecte efectul poate fi generat şi de lumină artificială. În cazul de faţă, fenomenul a fost cauzat de luminile de pe stradă şi de o parcare aflată în apropiere. Kast a observat stâlpi de lumină solari de patru ori în ultimii trei ani şi spune că sunt mai uşor de fotografiat decât aurora boreală, pentru că emit mai multă lumină.

"Efectul apare când aerul rece şi umed se ridică deasupra mării", spune el. "Luminile trec destul de rapid, dar dacă ai noroc, poţi să le observi şi chiar să le fotografiezi. Uneori, fenomenul se petrece în locuri anume", adaugă Kast.

http://ro.stiri.yahoo.com/st%C3%A2lpii-de-lumin%C4%83-care-%E2%80%9Ecoboar%C4%83%E2%80%9D-din-cer-065235152.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2023