Descoperire macabra! Uite ce a găsit o echipă de muncitori SUB ZIDUL UNEI BISERICI

Scris de libertatea.ro. Posted in Cultura


Muncitorii care lucrează la reabilitatea zidului Bisericii Reformate din Piaţa Bobâlna, din Dej, au făcut o descoperire macabră.

Aceştia au găsit, la aproximativ un metru sub pământ, o groapă cu sute de schelete umane. Resturile datează deja de site de ani şi sunt tasate într-un strat de aproximativ 35-40 de centrimetri în pământul de sub biserică, potrivit dejeanul.ro.

Directorul Muzeului Municipal Dej, Constantin Albinetz spune că există trei posibilităţi în ceea ce priveşte provenienţa acestora. Este posibil ca sutele de oseminte umane să fie din anul 1602 când generalul Basta a atacat oraşul, ucigând majoritatea populaţiei.

O altă posibilitate de provenienţă a osemintelor poate fi ciuma care a lovit Dejul în luna mai a anului 1719, când sute de persoane şi-au pierdut viaţa şi au fost îngropate în gropi comune din diferite locuri ale oraşului.

O altă epidemie de ciumă, mult mai puternică, a lovit Dejul în vara anului 1742. Atunci, de asemenea, mulţi locuitori ai oraşului au murit şi au fost îngropaţi, în grabă, în gropi comune.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/descoperire-macabra-uite-ce-a-gasit-o-echipa-de-muncitori-sub-zidul-unei-biserici-468088.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2022