Istoria inelului de logodna

Scris de localuri-in-bucuresti.ro. Posted in Cultura


Despre istoria inelului de logodna va vom oferi informatii in cele ce urmeaza, pentru a sti ce reprezinta acestea, si cum a fost posibila crearea acestora. Astfel pentru inceput va putem spune ca inelul de logodna cu piatra, are o traditie de cateva sute de ani, si a fost oferit pentru prima data, dupa cercetari istorice, de catre arhiducele Maximilian, logodnicei sale Maria de Burgundia.

Acest lucru s-a intamplat in anul 1477, si in acest an este atestata penru prima data folosirea unui inel pentru logodna intre doua persoane.

Insa pot exista si dovezi mai timpurii in cazul inelelor de logodna, si se poate spune ca dupa alte cercetari traditia acestuia este una si mai veche. Astfel se poate adauga ca inca din secolul al 9-lea se atesta faptul ca Papa Nicolae I a agreat ideea de a se folosi un inel de logodna din aur, acesta reprezentand simbolul bogatiei barbatului, si posibilitatea acestuia de a avea grija de sotie. Apoi se poate preciza faptul ca in anul 1215, Papa Inocentiu al III-lea a consemnat faptul ca pot exista inele de logodna din diferite materiale, aici putand fi incluse atat argintul cand si otelul. Tot in aceasta perioada se preciza faptul ca acestea puteau fi purtate pentru o perioada mai lunga de timp, simbolizand legamantul dintre doua persoane, in vederea casatoriei.

Aceasta este o istorie minimalista in cazaul acestor inele de logodna, si acum stiti cum au aparut ele, si ce simbolizeaza. Astfel dupa ce acesta va fi oferit femeii de catre barbat, nu va ramane decat ca acestia impreuna sa se gandeasca la tot ceea ce tine de organizarea nuntii, si sa anunte data nuntii apropiatilor. Dupa cum stiti un inel de logodna poate aduce bucurie pentru cea ce urmeaza sa devina mireasa, iar in cazul in care acesta este prevazut si cu decoratiuni, bucuria va fi cu atat mai mare.

http://localuri-in-bucuresti.ro/istoria-inelului-de-logodna/?utm_source=Newsletter&utm_medium=MailDirect&utm_campaign=Primul+oras+din+istorie+cu+brad+de+Craciun

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii   

0 #1 marioara 21-01-2014 16:19
Frumos, domnule Rosiianu, dumneavostra stiti sa oferiti multe inele de logodna , asa am auzit!
Citat
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2022