Cele mai intalnite vise si semnificatiile lor. Descifreaza mesajele!

Scris de ele.ro. Posted in Cultura


Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii au cautat sa interpreteze visele pentru a da un posibil inteles vietii lor.

Anumiti psihologi, cum este cazul lui Sigmund Freud si Carl Jung, s-au bazat pe teoria potrivit careia visele sunt o reprezentare a propriilor noastre temeri si dorinte pe care le avem in subconstient.

Totodata, exista foarte multe simboluri care ne apar in minte atunci cand dormim si care au acelasi inteles pentru toti, fiind legate de probleme cotidiene foarte des intalnite in viata multor persoane. Mai mult, sunt psihologi care sustin ca visele ne ofera informatii cu privire la sentimentele si trairile noastre interioare de care s-ar putea sa nu fim constienti.

Iata cele mai intalnite vise si semnificatiile lor:

Visezi paianjeni

Paianjenii sunt asociati cu manipularea. Potrivit Cynthiei Richmond, terapeut comportamental si expert in vise, citata de Huffington Post, asta inseamna fie ca esti manipulata sau, la randul tau, manipulezi.

Expertul iti sugereaza sa te intrebi daca esti o persoana care se lasa condusa de altii, iar daca raspunsul este "Da", atunci cauta moduri prin care sa te protejezi. In cazul in care tu esti cea careia ii place sa detina controlul, vezi ce poti face pentru a-ti schimba comportamentul.

Visezi ca esti urmarita

Daca visezi ca cineva te urmareste poate insemna faptul ca vrei sa eviti anumite probleme sau persoane. Potrivit lui Richard Nicoletti, psihoterapeut la Institutul Jung din Boston, in acest context este important sa identifici problema sau persoana in cauza.

O alta interpretare este ca fugi de propriile tale emotii, vrei sa eviti ceva dureros, care te enerveaza sau de care iti este frica.

Iubitul te insala

Un alt vis extrem de des intalnit este acela in care partenerul te insala. Nu este cazul sa te sperii, explica specialistii, probabilitatea ca acesta sa aiba o aventura in viata reala este mica.

Totusi, ceva se petrece in relatia voastra, nu neaparat ca intervine o alta persoana intre voi, ci mai degraba ca lucrurile nu mai merg asa cum trebuie. De exemplu, el nu iti mai acorda atentia de care ai nevoie din cauza faptului ca are un job stresant.

Visezi ca esti dezbracata

Expertii au gasit mai multe interpretari ale acestui vis. Pe de-o parte, asta poate insemna ca ai o parere mult prea buna despre tine, esti destul de ingamfata, iar pe de alta parte poate reprezenta faptul ca te simti vulnerabila, expusa, mai ales daca visezi ca esti dezbracata in public. Acest tip de vis te poate face sa iti schimbi atitudinea fata de celelalte persoane.

Visezi despre pierderea dintilor

Intelesul acestui vis depinde de cativa factori, inclusiv daca este vorba de proprii dinti sau despre cei ai altei persoane. Cand iti pierzi dintii te ingrijorezi pentru propria sanatate, iti este pusa la incercare abilitatea de a te hrani si de a supravietui.

Daca o alta persoana isi pierde dantura, atunci tu poti avea o problema cu respectiva persoana, fie un sef sau un coleg.

Visezi ca esti insarcinata

Si acestui tip de vis i se ofera mai multe interpretari. Astfel, poate insemna ca te gandesti la un copil, iti doresti sa fii mama sau ai o teama din acest punct de vedere. In alt sens, sarcina in vis inseamna creativitate, dorinta de a incepe un proiect nou, de a pune in aplicare o idee pe care o ai sau ai avut-o la un moment dat.

http://www.ele.ro/sanatate/psihologie/cele-mai-intalnite-vise-si-semnificatiile-lor-descifreaza-mesajele-30593?utm_source=Esential%20Ele.ro&utm_medium=Newsletter&utm_campaign=2013-12-13

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2022