Dans de lasatu’ secului

Scris de Amalia Chioran. Posted in Cultura


In fiecare an, inainte de intrarea in postul Craciunului, Asociatia “Traditii Maramuresene” din  Baia Mare, organizeaza un bal, ocazie cu care, tinerii din cadrul asociatiei, alaturi de parinti si invitati, participa la dans.
    La fel s-a intamplat si vineri 8 noiembrie 2013, in sala Cercului  Militar din  Baia Mare, acolo unde isi desfasoara si activitatea membrii Ansamblului Traditii Maramuresene, cand cu mic cu mare au inceput evenimentul cu “parada cosercilor”, pe care le-au asezat in fata scenei sa le admire toti participantii.

Evenimentul a inceput cu evolutia unor grupe de dansatori, pregatiti de coregrafii Amalia si Alexandru  Chioran, care au prezentat dansuri traditionale din toate subzonele Maramuresului: Maramures Istoric, Lapus, Chioar, Codru. La evenimentul de anul acesta au fost invitati si copii de la Ansamblul “Cetatea  Chioarului” din Remetea Chioarului si cei de la Ansamblul “Ciresarii” din Coruia, tineri pregatiti dealtfel tot de sotii Chioran.
    Dupa evolutia lor, cu mic cu mare au servit din bucatele pregatite de gospodine in cosercile frumos aranjate,  nu inainte de a fi premiata cea mai frumoasa stergura de cosarca, iar apoi s-a incins jocul in compania formatiei “Traditional” condusa de profesor Marcel Bot.
    Intr-o atmosfera de cantec, joc si voie buna, toti participantii au avut parte de o dupamasa de sarbatoare minunata.
    Cu siguranta asociatia Traditii Maramuresene va continua seria evenimentelor traditionale de pe parcursul anului, drept pentru care in data de 6 decembrie 2013 sunteti invitati la a VII-a editie a “Festivalului de Obiceiuri si Traditii de Craciun” ce va avea loc in sala casei Tineretului din Baia Mare.

Amalia Chioran
Asociatia Traditii Maramuresene Baia Mare

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2022