Cine primește dosare cu instrucțiuni de la Moscova?

Scris de DG. Posted in Ancheta


Ce mă surprinde, în continuare, este câți oameni inteligenți, de bună credință și destul de atenți la ce se întâmplă în țară și în lume cred că analizele despre strategia Moscovei de a distruge relația fostelor sale țări satelit cu NATO, SUA și UE sunt prăpăstioase, pline de exagerări sau chiar parte, la rândul lor, dintr-un efort propagandistic de a-l demoniza pe Putin.
Ceea ce arată că este nevoie de clarificări. Să începem cu a separa vorbele de fapte. Adică efortul propagandistic de operațiunile ”pe teren” ale agenților Rusiei.
Propaganda. România, ca și toate celelalte țări foste comuniste, a trecut prin transformări profunde în ultimii aproape 30 de ani. Atât anii capitalismului sălbatic cât și cei ai integrării europene au adus multe dezamăgiri pentru milioane de oameni. Li se adaugă cele provocate de globalizare și de redefinirea identății naționale. Prea multe schimbări, prea rapide ca să nu genereze frustrări majore.



Ce face Rusia? Le amplifică. Temele majore de nemulțumire și vocile critice sunt propagate cu ajutorul noilor instrumente de comunicare în masă – rețelele de socializare, în special – și canalizate în câteva narațiuni simple, complementare, cu mesaj unic: adoptarea modelului democratic occidental, a principiilor și valorilor asociate lui a fost o decizie proastă.

Există milioane de astfel de mesaje plasate pe Facebook, având ca punct de plecare siteuri obscure, pe care le strecoară printre articole de consum în masă, cu celebrități, fapt divers grotesc, poze cu pisici și clipuri virale. Efectul lor este la fel de pervers ca și cel al milioanelor de postări emanate în timpul campaniei prezidențiale din SUA de la un site din România. Erodează încrederea.

Patru dintre cele mai răspândite zece povești false printre americani, pentru a-l ajuta pe Donald Trump, au fost publicate pe endingthefed.com, aparținând lui Ovidiu Drobotă, un tânăr de 24 de ani în Oradea, condamnat în trecut pentru infracțiuni informatice. Printre ele – ”Papa îl sprijină pe Trump”, ”Legea îi interzice lui Hillary să ocupe o funcție publică”, ”Megyn Kelly, dată afară de Fox News pentru că a sprijinit-o pe Hillary.”

http://directproprietar.eu/Cine-primete-dosare-cu-instruciuni-de-la-Moscova

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024