Licitație cu dedicație? Defibrilatorul care trimite ambulanțe de 210 de milioane de euro la Cluj

Scris de Marian Păvălașc. Posted in Ancheta


Inspectoratul General pentru Situaţii Urgenţe vrea să achiziţioneze 4.200 de ambulanţe în următorii patru ani. Cele mai multe din autovehicule trebuie să aibă un anumit defibrilator care este distribuit doar de firma Deltamed din Cluj. Raed Arafat şi patronul companiei sunt, conform propriilor declaraţii, prieteni profesionali.
Într-un anunţ de ofertă publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) când se pregătea masa de Crăciun, pe 24 decembrie, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) înştiinţa că vrea să cheltuiască 282 de milioane de euro, fără TVA. Banii sunt destinaţi pentru cumpărarea de ambulanţe, maximum 4.200, în următorii patru ani. Mai exact, inspectoratul doreşte să semneze un acord-cadru pentru a primi în funcţie de nevoi un număr de ambulanţe care însă, în total, să nu depăşească 4.200 de autovehicule şi nici suma de 282 de milioane de euro.

Contractul a fost împărţit în cinci, însă loturile 3 şi 4 valorează împreună 210 milioane, fiind cele mai importante. Însă firmele care au fost interesate de caietul de sarcini şi pe care l-au descărcat online au observat că licitaţia este, practic, una cu dedicaţie. Asta pentru că, la condiţii, pentru loturi 3 şi 4, cele care au valoarea cea mai ridicată, se cere ca ambulanţele să aibă un anumit tip de defibrilator. Un model relativ vechi, care poate însă să trimită datele pacientului la distanţă. În acest sens, companiile au sesizat IGSU înainte de termenullimită de depunere a ofertelor financiare, 20 februarie.

Mai multe: http://www.libertatea.ro/stiri/stiri-interne/defibrilatorul-care-trimite-ambulante-de-210-de-milioane-de-euro-la-cluj-1744428

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020